Hlavní obsah

LA Clippers - Memphis 88:90Stav série 3:3Basketbalisté Memphisu si v sérii s Clippers vynutili sedmý duel

Los Angeles

Basketbalisté Memphisu zvítězili v šestém utkání prvního kola play off NBA na půdě Los Angeles Clippers 90:88 a vyrovnali sérii na 3:3. O postupujícím, který se v semifinále Západní konference utká se San Antoniem, rozhodne nedělní sedmý zápas v Memphisu.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Zklamaní basketbalisté LA Clippers Blake Griffin (vlevo) a Reggie Evans.

Článek

Clippers byli po většinu zápasu mírně pozadu, ale zkraje poslední části předvedli desetibodovou šňůru a dostali se do vedení 76:68. Jenže na to Grizzlies odpověděli šňůrou 10:0. Memphis vyhrál v utkání na doskoky drtivým rozdílem 66:40. Nejdůležitější doskok předvedl Zach Randolph tři a půl minuty před koncem zápasu, když dopíchl do koše neúspěšný pokus Tonyho Allena a dal tím Memphisu pětibodový náskok. Clippers už dokázali pouze snížit na dva body.

"Tohle všechno neznamená vůbec nic, protože o všem rozhodne jediný zápas, v němž mají oba týmy stejnou šanci na vítězství," uvedl trenér Memphisu Lionel Hollins.

Po slabším startu do série už podruhé za sebou zahráli výborně pivoti Memphisu. Marc Gasol nasbíral 23 bodů a devět doskoků, Zach Randolph přidal 18 bodů a 16 doskoků. Clippers vedl se 17 body Blake Griffin, který nastoupil stejně jako Chris Paul s různými zraněními z pátého zápasu. Paul se musel spokojit s 11 body a v poslední minutě se vyfauloval.

"Je to těžké, ale v téhle fázi sezóny se nikdo necítí stoprocentně. Zkoušel jsem se s tím vyrovnat, stejně jako Blake (Griffin). Pořád máme šanci na postup, tenhle tým není o jednom hráči," řekl Paul.

1. kolo play off NBA:
Západní konference - 6. zápas:
Los Angeles Clippers - Memphis 88:90 (stav série 3:3).

Reklama