Hlavní obsah

Dukla Praha - Karviná 26:27Házenkáři Dukly prohráli s Karvinou a titul se jim vzdaluje

Praha

Házenkářům pražské Dukly se vzdaluje vidina obhajoby mistrovského titulu. V osmém kole nadstavbové části extraligy dnes doma podlehli Karviné 26:27, prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů a Zubří jim může v neděli v čele tabulky odskočit na dvoubodový rozdíl.

Článek

Utkání bylo vyrovnané, téměř stále však ztrátu dotahovala Dukla, která se nemohla dostat do tempa. Tradičním střeleckým oporám se nedařilo, mužstvo držel v první půli brankář Petržala.

Ve 20. minutě už domácí prohrávali 7:10. Řadu pokusů Dukly vychytali karvinští brankáři a domácí házenkáři pod tlakem vyrobili několik technických chyb. Oddechový čas trenéra Pauzy domácí tým přece jen trochu zvedl a o poločase tak svítilo na ukazateli vyrovnané skóre.

V druhé půli ale opět vedení převzali házenkáři z Karviné a nervy pracovaly na obou stranách. Stejně jako v Zubří i proti Karviné pálil nejčastěji Krupa, jenž svými góly opětovně mazal ztrátu Dukly.

Zákroky karvinského brankáře Lefana však komplikovaly Pražanům cestu za úspěchem a zápas spěl k dramatickému závěru. Dukla vedla o branku, Petrovský však neztratil nervy a vyrovnal. Hrdina hostů Lefan pak zneškodnil Šůstkův pokus a Vančo těsně před závěrečným klaksonem vstřelil vítězný gól.

Extraliga házenkářů - 8. kolo nadstavby:
Skupina o 1.-6. místo:
Dukla Praha - Karviná 26:27 (13:13)
Nejvíce branek: Kastner 6, Krupa 6/2, Šůstek a Mráz po 4 - Vančo, Sliwka a Hastík po 5. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 4/2 - 2/1. Vyloučení: 4:9. ČK: Sviták - Sliwka, Kružík. Diváci: 185.

Reklama

Související témata: