Hlavní obsah

České basketbalistky začaly přípravu na boj o Londýn zatím bez Horákové

Lázně Bělohrad

Ještě bez kapitánky Hany Horákové odstartovala sedmnáctka českých basketbalistek v Lázních Bělohrad přípravu na olympijskou kvalifikaci, která se uskuteční koncem června v Turecku. Horáková se do společné přípravy zapojí příští týden na kondičním soustředění v Harrachově. Jinak už se k týmu přidaly i zraněné hráčky Ilona Burgrová a Eva Vítečková.

Foto: Petr Horník, Právo

Hana Horáková se do společné přípravy zapojí až příští týden.

Článek

"Během lázeňského pobytu by se měly dát zdravotně do pořádku tak, aby už mohly naplno trénovat," řekl trenér Lubor Blažek. V kvalifikaci nemůže počítat pouze se zraněnými Romanou Hejdovou a Editou Šujanovou.

"Tento model přípravy na sezónu se nám osvědčil už v minulých letech, spoléháme na vyzkoušené věci," uvedl Blažek. Před dvěma lety odstartovaly basketbalistky v Lázních Bělohrad cestu za světovým stříbrem. Loni na stejném místě začaly přípravu na mistrovství Evropy, na němž skončily čtvrté.

Vedle lázeňských procedur absolvují basketbalistky i fyzickou a taktickou přípravu. "Času sice mnoho nezbývá, ale na tom jsou všichni stejně," poznamenal Blažek.

Po soustředění v Harrachově mají basketbalistky v plánu 29. a 30. května v Trutnově dva zápasy s Portorikem. Od 8. do 10. června se na turnaji v Karlových Varech střetnou s Maďarskem, Tureckem a Austrálií. Pak odehrají 14. až 16. června tři duely ve Francii s domácí reprezentací, Kanadou a Chorvatskem. Finální zápasovou prověrkou před olympijskou kvalifikací budou 19. a 20. června v Praze dvě utkání s Británií.

V kvalifikaci v Ankaře, kde získaly české basketbalistky v roce 2005 titul mistryň Evropy, narazí ve skupině 25. června na Nový Zéland a o dva dny později na Argentinu. Z kvalifikace postoupí na OH pět týmů.

Reklama

Související témata: