Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha povede Beneš místo Blažka

Praha

Trenér Ivan Beneš povýšil z postu asistenta a u basketbalistek ZVVZ USK Praha nahradil Lubora Blažka. Kouč vicemistryň světa z roku 2010 ale v pražském klubu zůstane dál v jiné pozici, přesunout se chce k mládeži. Naplno se hodlá věnovat také reprezentaci, s níž bude v červnu bojovat v kvalifikaci o postup na olympiádu.

Foto: Petr Horník, Právo

Dosavadní hlavní trenér Lubor Blažek se v USK Praha přesouvá na jinou pozici

Článek

Blažek vedl USK jako hlavní kouč od roku 2004 a jeho pravou rukou byl právě Beneš, který vedl tým z Folimanky zase pět let před tím. Nyní znovu obsadí u týmu úřadujících českých mistryň pozici prvního trenéra.

"To, že se posouvám na pozici hlavního trenéra, vnímám jako velikou výzvu. Jednoznačně můžu říci, že se na tuhle práci těším. S Luborem jsme pracovali hodně dlouho, a když vycítil, že si potřebuje odpočinout, se klub rozhodl pro mě, za což jsem rád," citovaly internetové stránky USK Beneše. "Už jsem v této roli působil, nebude to pro mě dramatická změna," dodal Beneš.

Blažek si chce psychicky orazit

Blažek opouští euroligový tým i proto, že si chce psychicky odpočinout. "Ve funkci hlavního trenéra jsem působil na této úrovni třicet sezón a člověk zkrátka potřebuje zastavit, otočit se za sebe a přemýšlet o práci i z jiné pozice. Zároveň si myslím, že to bude lepší s ohledem na českou reprezentaci, protože skloubit práci v klubu a u reprezentace je nesmírně náročné," uvedl Blažek.

Svoji další budoucnost vidí u práce s mládeží, pomáhat chce i s výchovou mladých trenérů. "Třeba se k trenérské práci v budoucnu ještě jednou vrátím," dodal Blažek. Basketbalistky USK v letech 2009, 2011 a 2012 přivedl k mistrovskému titulu, tým pod ním ale nikdy nepřešel první kolo play off Evropské ligy.

Reklama