Hlavní obsah

Nejlepšími českými volejbalisty sezony jsou Štokr a Havlíčková

Brno

Nejlepšími českými volejbalisty uplynulé sezóny byli v sobotu v Městském divadle v Brně vyhlášeni Jan Štokr a Aneta Havlíčková. Oba hrají v italských klubech. Devětadvacetiletý Štokr je oporou Trentina, s nímž skončil druhý v ligové soutěži a třetí v Lize mistrů. O pět let mladší Havlíčková triumfovala v uplynulé sezoně s týmem Busto Arsizio, k vítězství v lize a poháru přidala i prvenství v Poháru CEV.

Článek

Nejlepšími beachvolejbalisty byli v anketě odborníků zvoleni Přemysl Kubala a Lenka Háječková, nejlepšími trenéry se stali kouč mužů Českých Budějovic Jan Svoboda a v ženském volejbalu Miroslav Čada z Prostějova. Ceny pro nejlepší mládežnické trenéry převzali Tomáš John (chlapci) a Miroslav Horáček (dívky), osobností roku se stal místopředseda Evropské volejbalové konfederace Jan Hronek.

"Nesmírně si cením toho, že i když hraji v italské lize, tak doma moje výsledky volejbalová veřejnost sleduje. Letošní výsledky Trentina nebyly tak dobré jako v uplynulé sezóně, kdy jsme získali titul i prvenství v Lize mistrů. Proto mě vítězství v anketě potěšilo," uvedl Štokr.

I Havlíčková neskrývala z ocenění radost. "Vydařila se mi životní sezóna. Nepočítala jsem s tím, že bych mohla získat tolik úspěchů. V Arsiziu jsme si herně vzájemně rozuměly, klapalo nám to po všech stránkách, což se také projevilo na výsledcích. Ráda bych na tyto úspěchy navázala i v reprezentaci, kterou vede náš italský klubový trenér Parisi," poznamenala hráčka, která po odchodu z pražského Olympu působila i v Nizozemsku a v italském Urbinu. Po roce 2005 byla nejlepší českou volejbalistkou vyhlášena podruhé.

Anketa se vyhlašovala po tříleté přestávce. Naposledy vyhrál v sezóně 2008/09 David Konečný, druhý skončil současný nejlepší volejbalista Štokr. Mezi ženami si tehdy odnesla trofej pro nejlepší volejbalistku Milada Spalová, která tuto anketu vyhrála třikrát za sebou.

Reklama