Hlavní obsah

LA Lakers - Oklahoma 100:103Oba losangeleské celky jsou na pokraji vyřazení z play off NBA

Oba losangeleské celky v zámořské NBA jsou po sobotních domácích zápasech na pokraji vyřazení z play off. Lakers ještě v poslední čtvrtině čtvrtého duelu s Oklahomou vedli o 13 bodů, ale nakonec prohráli 100:103 a v sérii je stav 1:3, Clippers podlehli San Antoniu 86:96 a celkově prohrávají 0:3.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Zklamaný basketbalista LA Lakers Kobe Bryant.

Článek

Oba zápasy se hrály po sobě v hale Staples Centre, která zažívá nevídaně nabitý sportovní víkend. Odehraje se v ní celkem šest zápasů play off ve čtyřech dnech. Lakers už v pátek hostili Oklahomu (99:96), ve čtvrtek hokejisté LA Kings porazili Phoenix 2:1. Čtvrtý duel finále Západní konference NHL je na programu v neděli, následovat bude basketbalový zápas Clippers se San Antoniem. Navíc nedaleko haly těsně před tím vyvrcholí i cyklistický závod Kolem Kalifornie.

Lakers ztratili v sérii s Oklahomou slibně rozehraný zápas už podruhé, tentokrát přišli o třináctibodové vedení v závěrečných osmi minutách. Kobe Bryant nastřílel 38 bodů, ale v poslední části trefil pouze dvě z devíti střel. Oklahomu vedl s 37 body Russel Westbrook, 31 bodů přidal Kevin Durant, který k tomu doskočil 13 míčů.

Také Clippers promrhali velikou šanci na výhru. Na favorizovaného soupeře vlétli a dovolili mu v první čtvrtině dát pouhých 11 bodů. Ve druhé části domácí vedli až o 24, ale Spurs se včas probrali z letargie. Ve třetí čtvrtině pak hosté předvedli šňůru 24:0, z čehož se Clippers už nevzpamatovali, a San Antonio zvítězilo již posedmnácté v řadě.

"Neměli jsme v plánu o tolik prohrávat v první půli, ale věděli jsme, že na nás budou chtít vlétnout, potřebovali jsme to jen přežít. Zažili jsme toho už hodně, víme, jak věci chodí. Nakonec jsme zahráli skvěle jako tým," řekl nejzkušenější hráč Spurs Tim Duncan, který nasbíral 19 bodů a 13 doskoků.

Nejlepším střelcem byl Tony Parker, který k 23 bodům přidal i 10 asistencí. Clippers vedl Blake Griffin, který 20 ze svých 28 bodů nastřílel v první půli, k tomu doskočil 16 míčů.

2. kolo play off NBA:
Západní konference:
3. zápas: LA Clippers - San Antonio 86:96 (stav série 0:3).
4. zápas: LA Lakers - Oklahoma City 100:103 (stav série 1:3).

Reklama