Hlavní obsah

Nymburk - Prostějov 75:66 Stav série 1:0Nymburk zvítězil v prvním finále nad Prostějovem

Basketbalisté Nymburka úspěšně vykročili za devátým titulem v řadě. V prvním finálovém utkání dnes doma zvítězili nad Prostějovem 75:66 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři výhry. Druhý zápas se hraje v pondělí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michael Lenzly (vpravo) z Nymburka a Jamar Smith z Prostějova v úvodním finálovém zápase.

Článek

Nymburk měl přitom pomalý rozjezd a po pěti minutách prohrával o sedm bodů. Zásluhu na tom měl především hostující Jamar Smith, který se v úvodu blýskl dvěma trojkami. Do konce první čtvrtiny přidal ještě dva koše a náskok Prostějova narostl dokonce na jedenáct bodů.

Pak ale Nymburk zabral a začal ztrátu dohánět, což se mu povedlo ještě do poločasu. Třetí čtvrtinu navíc začal šňůrou 14:0, čímž v podstatě rozhodl o své výhře. Prostějov to rozhodilo a manko, které narostlo až na 19 bodů, už jen snížil na konečný devítibodový rozdíl.

Nymburk šel za vítězstvím kolektivním výkonem, když hned sedm hráčů zaznamenalo alespoň osm bodů. Nejlepším střelcem týmu byl se 13 body Američan Chester Simmons. O dva body více dal jeho krajan v dresu Prostějova Bertengeh Cadri-Nicholson. Smith po představení v první čtvrtině zcela vypadl z rytmu a zápas zakončil na 12 bodech.

Oba celky velmi špatně střílely trestné hody. Nymburk měl úspěšnost jen 40 procent, tedy horší než při střelbě ze hry (44 procent), Prostějov pak 57 procent.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Prostějov 75:66 (16:25, 43:41, 66:52)
Nejvíce bodů: Simmons 13, Benda 12, Pumprla 10 - Cadri-Nicholson 15, Smith 12, Pandula 10. Rozhodčí: Dolinek, Lukeš, Hošek. Trestné hody: 20/8 - 23/13. Fauly: 21:23. Trojky: 3:5.

Reklama

Související témata: