Hlavní obsah

Oklahoma - LA Lakers 106:90Stav série 4:1Bryant dal 42 bodů, ale vyřazení Lakers od Oklahomy nezabránil

Basketbalisté Oklahomy vyřadili z play-off NBA Los Angeles Lakers a druhým rokem po sobě postoupili do finále Západní konference. Čtvrtý bod získali v pondělí před vlastními diváky vítězstvím 106:90, kterému nezabránilo ani 42 bodů Kobeho Bryanta, a sérii vyhráli 4:1.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Kobe Bryant neskrýval po zápase slzy.

Článek

V dosavadním play-off prohrálo mužstvo kolem ostrostřelce Kevina Duranta jediný zápas. V prvním kole hladce vyřadilo mistrovský Dallas, na cestě do konferenčního finále pak tým Thunder přehrál oba poslední šampiony NBA, na nichž shodou okolností v předchozích dvou sezonách v play-off sám ztroskotal. O postup do ligového finále se Oklahoma utká se San Antoniem, které v letošních vyřazovacích bojích ještě nezaváhalo.

Durant dal 25 bodů a doskočil deset míčů, jeho kolega z úderné dvojice Russel Westbrook přispěl 28 body. Důležitým faktorem byl i přínos náhradníků obou týmů. Domácí lavička přestřílela tu méně vytíženou soupeřovu 35:5.

A právě když na začátku poslední části odpočíval Bryant, vypracoval si domácí tým rozhodující náskok. "Potřeboval jsem sem tam Kobeho na několik minut šetřit a zrovna v těch pasážích jsme neodvedli dobrou práci," řekl trenér Lakers Mike Brown.

Ve Východní konferenci si Boston vypracoval proti Philadelphii mečbol domácím vítězstvím 101:85. V sérii vedou Celtics 3:2 a ve středu mohou na soupeřově palubovce rozhodnout o postupu.

V Bostonu ještě v poločase vedli Sixers, ale ve druhém jim domácí umožnili vstřelit jen 35 bodů. Obratu velel Brandon Bass, který v třetí čtvrtině nastřílel 18 ze svých 27 bodů. Kevin Garnett přidal 20, Paul Pierce 16 a Rajon Rondo 13, k tomu 14 asistencí.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Boston - Philadelphia 101:85 (stav série 3:2)
Západní konference - 5. zápas:
Oklahoma City - LA Lakers 106:90 (konečný stav série 4:1)

Reklama

Související témata: