Hlavní obsah

Basketbalistka Kulichová přestupuje z USK do Košic

Harrachov

Česká basketbalová reprezentantka Petra Kulichová od nové sezony posílí euroligové Košice. K Dobrým Andělům přestupuje z USK Praha, kde neprodloužila smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Basketbalistka Petra Kulichová

Článek

Sedmadvacetiletá pivotka chtěla po pěti letech ve Frisku Brno a dvou letech v USK zkusit angažmá v zahraničí. "Nakonec jsem podepsala v Košicích. Ale upřímně říkám, že to nebyla na začátku moje představa. Jenže nebyly nabídky z kvalitnějších týmů. Sice tam bylo něco z Francie a Španělska, ale od týmů, které nehrají Euroligu. A tu chci hrát dál. Proto jsem moc ráda za to, že se ozvaly Košice," řekla Kulichová novinářům během soustředění reprezentace v Harrachově.

Věří, že v Košicích dostane více herních minut než v USK. Což jí potvrdila i bývalá spoluhráčka z Brna Zuzana Žirková, která patří mezi košické opory.

"Volala mi a říkala mi, že mě Košice chtějí. Že tam budu spokojená a určitě si hodně zahraji. Chválila si to tam i Hanka Horáková, která tam v této sezoně také chvíli působila," dodala Kulichová, která v této ligové sezoně dala za mistrovský USK v průměru na zápas osm bodů a doskočila přes sedm míčů.

Reklama

Související témata: