Hlavní obsah

Philadelphia - Boston 82:75Stav série 3:3NBA: Philadelphia trápí i Boston, vynutila si sedmý zápas

Philadelphia
Aktualizováno

Sérii o postup do finále play off Východní konference NBA rozhodne až sedmý zápas. Vynutili si ho basketbalisté Philadelphie, kteří porazili Boston 82:75 a vyrovnali průběžný stav na 3:3. V sobotu bude mít výhodu domácího prostředí jejich soupeř.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Andre Iguodala (uprostřed) patřil k nejlepším hráčům Philadelphie.

Článek

Sixers v prvním kole play off vyřadili nejvýše nasazené Chicago a nyní trápí dalšího favorita. Ve středu potvrdili zajímavou statistiku: v letošním play off dokázali na každou prohru odpovědět následným vítězstvím, což se jim povedlo už popáté.

Šestý zápas rozhodli domácí hráči razantním nástupem do poslední čtvrtiny, díky němuž jejich náskok vzrostl ze čtyř na jedenáct bodů. První poločas přitom ještě vyhrál Boston 36:33.

Pomohli náhradníci

Sixers nakonec zvítězili i přesto, že trefili jedinou trojku z devíti pokusů. Pomohli jim ale náhradníci, kteří přidali 16 bodů, zatímco lavička Celtics pouhých pět. "Asi to bylo docela ošklivé a upracované, ale fungovalo to a dokázali jsme vyhrát," prohlásil autor 12 bodů domácího celku Andre Iguodala. Nejlepším střelcem vítězů byl s 20 body Jrue Holiday.

V bostonském týmu byli Paul Pierce s 24 body a deseti doskoky a Kevin Garnett (20 bodů, 11 doskoků) příliš osamoceni. Poražené mužstvo celkově mělo pouze třetinovou střeleckou úspěšnost, což bylo pro Boston nejnižší číslo ve vyřazovacích bojích od roku 2008. "V útoku musíme hrát lépe. Přitom jsme dnes měli hodně volných pozic," uznal kouč hostů Doc Rivers.

Ani další východní semifinále mezi Miami a Indianou není ještě dohrané, naopak na Západě už je o postupujících jasno: staly se jimi San Antonio a Oklahoma City.

2. kolo play off NBA - Východní konference - 6. zápas:
Philadelphia - Boston 82:75 (stav série 3:3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články