Hlavní obsah

Zisk poháru bych vyměnil za medaili v extralize, přiznává lovosický kouč Srba

Dokonalá odplata. I tak se dá nazvat vystoupení lovosických házenkářů na palubovce pražské Dukly v posledním kole extraligy. Severočeši totiž nečekaným vítězstvím vzali soupeři naději na obhajobu titulu, který si loni Dukla vybojovala právě v dramatickém souboji s Lovosicemi. „Jsem rád, jak jsme zvládli konec sezóny, ale celkově nemůžeme být moc spokojeni,“ řekl lovosický trenér Vojtěch Srba v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér házenkářů Lovosic Vojtěch Srba

Článek

Loni jste získali v extralize stříbro, letos to trochu překvapivě na medaili nevyšlo. Cítíte zklamání ze čtvrtého místa?

Všechno jsme si v podstatě zpackali už na podzim. Od toho se odvíjela druhá část sezóny. V nadstavbové skupině jsme sice na jaře sbírali body, ale to už bylo na smazání předešlého manka pozdě. Jediným pozitivem byla snaha kluků bojovat až do konce, což prokázali na Dukle.

Co říkáte na titul pro Zubří?

Asi je ve správných rukou. Předpokládal jsem, že i kdyby nás Dukla porazila, Zubří by si pojistilo prvenství ve vlastním zápase s Jičínem. Nakonec mohlo Zubří slavit už o den dřív, ale to je spíše téma pro tenhle klub a ne pro nás.

Vraťme se tedy k vám. Je náplastí na extraligový nezdar pro Lovosice aspoň zisk Českého poháru?

Přiznám se, že bych tu pohárovou trofej vyměnil za umístění v první trojici v extralize.

Nastanou změny v hráčském kádru?

Stoprocentně se loučí Horký s brankářem Kylíškem. Otazník je u Brecka, a to především ze zdravotních důvodů. A Havlát skončí kvůli výkonnosti.

Přitom v minulosti byl Havlát oporou...

Co na to říci? Snad jen mohu připomenout rčení: Kdeže loňské sněhy jsou.

A matador Šuma?

Odehrál si svoje, klobouk dolů. Vláďa se pomalu přetransformovává do role asistenta trenéra. Věřím, že to tak dopadne. Šuma je dokonce jedním z adeptů na to, že by mohl vést družstvo jako hlavní kouč.

Že by se stal vaším nástupcem?

Příští sezóna bude pro mě na devětadevadesát procent poslední u lovosického extraligového družstva mužů. Teď mě čeká už osmý rok na lavičce v kuse a to je asi nejvyšší čas, aby tým dostal nový impuls. Strašně to letí.

Chystáte se na evropský pohár?

Ano, budeme startovat v Poháru EHF. Věřím, že to zvládneme i po organizační stránce. V lovosické házené pracují obětaví lidé. Bude to naše premiéra v evropských soutěžích na domácím hřišti. Jen před třemi lety jsme hráli City Cup v Srbsku.

Reklama

Související témata: