Hlavní obsah

Pavel Houška opouští Děčín, zlákal ho Nymburk

Děčín

Basketbalisté Děčína přicházejí po právě skončené sezóně o jednu ze svých největších opor. Pavel Houška, dvojnásobný nejužitečnější hráč Mattoni NBL z posledních dvou ročníků, oznámil svůj odchod z klubu. Důvod? Chystaný přestup do dlouhodobě nejlepšího českého týmu BK Nymburk.

Článek

Pavel Houška působil v Děčíně po svém příchodu z Ústí nad Labem nepřetržitě šest let. Vypracoval se ve velkou hráčskou osobnost, byl symbolem děčínského celku. V Mattoni NBL přispěl k zisku bronzových medailí Severočechů, kteří letos dokonce sahali i po finále. „Byl by to splněný sen, kdybychom bojovali o zlato. A chybělo k tomu málo, protože jsme v semifinále notně trápili Prostějov. Ale i třetí místo má svou hodnotu," ohlížel se Houška.

Po sezóně řeší zdravotní problémy. „Konkrétně se jedná o operaci ploténky. Kvůli tomu nestihnu ani srpnový reprezentační blok v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Moc mě to mrzí, jelikož se hraje v Chomutově, kde je vynikající basketbalové prostředí. Letošní léto v reprezentaci bohužel vynechám," sdělil basketbalista.

V Nymburce ho bude čekat mnohem větší hráčská konkurence v týmu. „Vím, že klub je devítinásobným mistrem republiky v řadě. Ale nejsem už nejmladší, mám za sebou řadu let v lize a chci se poprat o místo. Nymburk bude hrát tři soutěže, z toho dvě mezinárodní, takže snad se dostane na každého člena širokého kádru," přemítal Pavel Houška. Jeho jmenovec a kapitán Děčína Jakub Houška ale v týmu zůstává, což je pro severočeské fanoušky pozitivní zpráva.

Děčín půjde do nové sezóny i s dalšími změnami. Končí americký rozehrávač s českým pasem Boyer. Naopak z Chomutova přijde Patrik Pope, který by měl se Sandersem vytvořit velmi silnou rozehrávačskou dvojici. A z Ústí n. L. přichází Bažant.

Reklama

Související témata: