Hlavní obsah

Česko - Portoriko 54:66Basketbalistkám chyběly v přípravě na OH opory

Trutnov

České basketbalistky vstoupily do herní přípravy na kvalifikaci o olympijské hry porážkou 54:66 od Portorika. Proti dalšímu účastníkovi kvalifikace šetřil trenér Lubor Blažek opory v čele s kapitánkou Hanou Horákovou a dal prostor hráčkám, které bojují o konečnou nominaci.

Článek

Vedle Horákové do utkání nezasáhly ani Eva Vítečková, Jana Veselá, Petra Kulichová, Michala Hartigová a Ilona Burgrová, která se postupně zapojuje do hry po zranění. Z hráček bojujících o nominaci se v dobrém světle ukázala především pivotka Ružomberoku Kamila Štěpánová, který za 18 minut hry zaznamenala 12 bodů, sedm doskoků a dvě asistence

Češky vstoupily do utkání dobrou spoluprácí pivotek Petry Reisingerové s Alenou Hanušovou, které doplňovala střelkyně Kateřina Elhotová. Jenže Portoričanky se postupně rozehrály a střelbou z dálky v podání Sepulvedové a Placidové se začaly přetahovat o vedení.

Ve třetí části soupeřky ukázaly svou sílu a šňůrou 11:1 odskočily do šestibodového vedení. Domácí hráčky sice zásluhou Reisingerové a Kateřiny Zohnové ztrátu stáhly, ale stále mírně navrch mělo Portoriko.

Druhá půle celkově Češkám nevyšla, když v ní daly jen 17 bodů, tedy méně než za první čtvrtinu. Za posledních pět minut se netrefily vůbec. Soupeřky toho využily a svůj náskok navyšovaly až na konečných 12 bodů.

"Pro nás to bylo první utkání v přípravě a hráli jsme v trochu jiné sestavě, protože je potřeba vyzkoušet všechny hráčky, dát jim větší šanci. Nominace není ještě jasná a já se nechci vracet jenom ke stereotypům, že když někdo už byl v týmu opakovaně, tak bude znovu. Potřebovali jsme si v tom trochu udělat jasno," řekl trenér Blažek.

"Z výkonu nejsem zklamaný. Dělali jsme 14 dní kondici a první basketbalový trénink jsme měli až tady. Na naší hře to bylo vidět. Naopak Portoriko má dva měsíce za sebou a odjíždí příští týden na kvalifikaci o mistrovství světa, takže by teď jeho hráčky měly být na vrcholu formy. My se nebyli schopni prosadit proti jejich tvrdosti," dodal Blažek.

Odvetu spolu oba týmy sehrají znovu v Trutnově ve středu od 18:00.

Přípravné utkání basketbalistek v Trutnově:
ČR - Portoriko 54:66 (22:17, 37:35, 48:52)
Nejvíce bodů: Štěpánová 12, Pecková a Reisingerová po 8, Elhotová a Hanušová po 6 - Sepulvedaová 16, Cortijová 14, Placidová 13. Fauly: 13:25. Trestné hody: 23/20 - 13/12. Trojky: 0:4.

Reklama

Související témata: