Hlavní obsah

Česko - Portoriko 81:48Basketbalistky oplatily Portoriku porážku, zářila Vítečková

Trutnov

České basketbalistky v druhém utkání přípravy na kvalifikaci o olympijské hry deklasovaly Portoriko 81:48 a oplatily mu úterní porážku 54:66. Tým střelecky táhla Eva Vítečková, která nastřílela za 20 minut hry 22 bodů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Kapitánka české basketbalové reprezentace Hana Horáková

Článek

Trenér Lubor Blažek tentokrát nasadil i klíčové hráčky v čele s kapitánkou Hanou Horákovou, Ilonou Burgrovou, která hrála poprvé od únorového zranění kotníku, a Vítečkovou. A právě Vítečková byla hlavní oporou. Jen v první čtvrtině dala 12 bodů při stoprocentní úspěšnosti střelby.

Podílela se na tom, že za stavu 8:10 nasadily Češky k trháku a šňůrou 21:6 utekly soupeřkám na rozdíl 13 bodů. V 17. minutě to bylo po další trojce Vítečková o 15 bodů, jenže pak přišlo polevení a Portoričanky ještě do poločasu snížily manko na pouhých pět bodů.

Ve třetí části zavelely Horáková s Vítečkovou a náskok byl znovu dvouciferný a stále stoupal. Třetí čtvrtinu český výběr vyhrál 22:7. Portoričankám se především nedařilo překonávat českou obranu. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny měly jedenáctiminutovou pasáž, během které daly jediný koš. Češky tak s přehledem navyšovaly náskok až na konečných 33 bodů.

"Dnes to byl od nás mnohem lepší zápas. Víc než za výsledek jsem ale rád za předvedenou hru. V obraně byly pokyny přitvrdit a nenechat soupeřky hrát jedna na jednu. Včera tím Portoričanky držely krok a vlastně i vyhrály. Dnes se často během 24 vteřin nedostaly do zakončení, takže ten tlak v obraně se mi líbil," řekl trenér Blažek.

Další přípravná utkání čekají basketbalistky od 8. do 10. června na turnaji v Karlových Varech za účasti Maďarska, Turecka a Austrálie.

Přípravné utkání basketbalistek v Trutnově:
ČR - Portoriko 81:48 (29:16, 42:36, 64:43)
Nejvíce bodů: Vítečková 22, Horáková 9, Elhotová a Burgrová po 8 - Placidová 8, Cortijová 7, Vasquezová 6. Fauly: 12:27. Trestné hody: 33/22 - 12/6. Trojky: 9:4.

Reklama

Související témata: