Hlavní obsah

Boston - Miami 93:91Stav série 2:2VIDEO: Wade se v poslední vteřině netrefil a Celtics jsou zase ve hře

Boston

Basketbalisté Bostonu porazili na své palubovce Miami 93:91 po prodloužení a vyrovnali finálovou sérii Východní konference NBA na 2:2. Hosté dohrávali zápas bez své hlavní hvězdy LeBrona Jamese, který se poprvé během dvouletého působení v týmu Heat vyfauloval.

Dwyane Wade a jeho neproměněná trojka.

 
Článek

Celtics měli vynikající vstup do utkání, když záhy vedli 21:6. Miami se na chvíli zvedlo, ale přesto před poločasem prohrávalo až o 18 bodů. Po změně stran Boston svůj náskok rychle prohospodařil a zkraje čtvrté čtvrtiny už bylo vyrovnáno.

Sporné fauly

Do osudu zápasu se vložili i rozhodčí, kteří 20 vteřin před koncem normální hrací doby za vyrovnaného stavu odpískali ofenzivní faul domácímu Kevinu Garnettovi. Miami však nabídnutou šanci na vítězství nevyužilo. Hosté svěřili míč Udonisi Haslemovi, jehož střela z těžké pozice do koše nemířila.

V úvodu prodloužení byl odpískán další sporný útočný faul Bostonu: pro Paula Pierce to byl šestý faul a tedy konec zápasu. Na druhé straně dopadl necelé dvě minuty před sirénou stejně James, který s verdiktem nesouhlasil. "Byl to naopak faul na mě," zlobil se. "Bylo to jak šachy. Oni nám vzali královnu a my vzali jejich," komentoval vynucený odchod obou hvězdných hráčů bostonský rozehrávač Ray Allen.

Celé nastavení nabídlo minimum košů, a tak Celtics k výhře stačily čtyři body oproti dvěma bodům hostů. V poslední vteřině měl na ruce vítěznou trojku Dwyane Wade, ale míč se vykroutil z obroučky, a tak se série na Floridu přesouvá za vyrovnaného stavu 2:2.

"Bylo to na hraně. Lepší pozici jsem si nemohl přát. Srovnal jsem si nohy a vystřelil, jenže míč se rozhodl, že košem prostě nepropadne," popsal svůj neúspěšný pokus Wade.

"To jste snad věděli, že Red Auerbach tu střelu nenechá propadnout do koše. Rozhodně ne tady v bostonské areně," řekl k poslední střele utkání trenér Bostonu Doc Rivers, který zavzpomínal na zesnulého nejúspěšnějšího kouče v historii Celtics.

Bostonu zahrály dobře všechny největší hvězdy. Střelecký účet vedl s 23 body Pierce, 17 bodů a 14 doskoků přidal Garnett, 16 bodů nastřílel Allen a rozehrávač Rajon Rondo nasbíral po 15 bodech i asistencích.

V dresu Miami nastřílel James 29 bodů, Wade přidal 20 bodů, ale nikdo jiný se nedostal přes dvanáct bodů.

Finále Východní konference - 4. zápas:
Boston - Miami 93:91 po prodl.
stav série 2:2

Reklama

Související témata: