Hlavní obsah

Miami - Boston 90:94Stav série 2:3VIDEO: Basketbalisté Celtics potřetí za sebou přejeli Heat a od finále NBA je dělí jediná výhra

Aktualizováno

Basketbalisté Bostonu potřetí za sebou porazili v play-off Miami a jediná výhra je dělí od postupu do finále NBA. V pátém utkání zvítězili Celtics na půdě Miami 94:90 a za stavu 3:2 mohou sérii s loňským finalistou ukončit ve čtvrtek na domácí palubovce.

Trojka Paula Pierce z Bostonu minutu před koncem.

 
Článek

Finálová série Východní konference má stejný průběh jako na Západě. Tam Oklahoma také prohrávala 0:2 na zápasy se San Antoniem a nyní vede už 3:2.

Celtics v pátém duelu s Miami tři čtvrtiny většinou dotahovali mírný náskok domácích, ale v poslední části se ujali vedení. Klíčovou trojku trefil 53 vteřin před koncem kapitán Bostonu Paul Pierce, který zvyšoval na 90:86. Miami se už zápas nepovedlo otočit, i proto, že hosté v závěru proměnili všech devět trestných hodů.

"Miami na nás od začátku vlétlo, tak jsme jen říkali klukům, ať vydrží. Ať nereagují přehnaně, čím déle budeme ve hře, tím lépe budeme hrát," řekl bostonský trenér Doc Rivers.

Heat nepomohl ani návrat Boshe

Miami k odvrácení pohromy nepomohl ani návrat uzdraveného Chrise Boshe. Ten poprvé od roku 2003 nastoupil do zápasu NBA jako náhradník a za 14 minut stihl solidních devět bodů a sedm doskoků. Heat k výhře nestačilo ani 30 bodů a 13 doskoků LeBrona Jamese. Dwayne Wade přidal 27 bodů, jenže nikdo jiný z domácího celku se nedostal do dvouciferných čísel.

"Jsme na tom jako boxer. Teď jen musíme do svého rohu. Musíme se semknout, jsme jediní, na koho se teď můžeme spolehnout," snažil se vzkřísit bojového ducha trenér Miami Erik Spoelstra.

Statistiky Bostonu vedl Kevin Garnett s 26 body a 11 doskoky, Pierce přidal 19 bodů a po 13 bodech nastříleli Ray Allen a Mickael Pietrus. Střelecky se nevedlo Rajonu Rondovi, který trefil jen tři z 15 střel a zůstal na sedmi bodech, avšak bostonský rozehrávač sám nasbíral 13 asistencí, což bylo stejně jako celý tým Miami dohromady.

Finále Východní konference - 5. zápas:
Miami - Boston 90:94 (stav série 2:3)

Reklama

Související témata: