Hlavní obsah

Francie - Česko 74:57Basketbalistky nezvládly koncovku a v přípravě prohrály

Villeurbane

České basketbalistky v přípravě na kvalifikaci o olympijské hry prohrály 57:74 na půdě Francie. Přitom ještě sedm minut před koncem prohrávaly o pouhé dva body. Repríza utkání o 3. místo na posledním mistrovství Evropy se hrála v rámci turnaje pořádaného Francií, čtveřici týmů doplňují Chorvatsko a Kanada.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Kapitánka české basketbalové reprezentace Hana Horáková

Článek

Češkám se povedl začátek a po dvou minutách vedly 7:0. Jenže domácí hráčky rychle odpověděly v podobě šňůry 10:2 a skóre otočily. Začala se prosazovat především robustní pivotka Yacoubouová, autorka 18 bodů, k níž se přidala hlavně Grudaová a Francouzky si udržovaly mírné vedení.

Hostující hráčky ale stále zůstávaly v kontaktu díky kolektivnímu výkonu, z něhož vyčnívaly zejména Burgrová s Vítečkovou. Výsledkem bylo srovnání na 26:26, ovšem pak znovu Francouzky přidaly plyn a další šňůrou 10:2 získaly osmibodový náskok.

Na hřišti vládly obě obrany, a tak se ani jednomu týmu nedařilo dát více košů za sebou. Rozdíl ve skóre se pohyboval pravidelně mezi šesti až 11 body ve prospěch Francie.

Až v poslední čtvrtině zavelely Burgrová společně s Hanušovou a stáhly ztrátu na pouhé dva body. Francie už ale výhru nepustila a v závěru znovu odskočila rozhodující šňůrou 17:2, která zlomila odpor Češek.

Další utkání sehrají svěřenkyně trenéra Lubora Blažka v pátek proti Kanadě.

Přípravná utkání basketbalistek v rámci turnaje ve Francii:
Francie - ČR 74:57 (18:14, 34:28, 53:43)
Nejvíce bodů: Yacoubouová 18, Grudaová 13, Dongueová 12 - Burgrová 13, Vítečková 9, Bartoňová, Kulichová a Hanušová po 6. Fauly: 9:22. Trestné hody: 25/17 - 11/9. Trojky: 1:2.
Chorvatsko - Kanada 49:66.

Reklama

Související témata: