Hlavní obsah

Beachvolejbalistky na grandslamu v Římě do čtvrtfinále neprošly

Všechny tři české beachvolejbalové páry postoupily na grandslamu Světového okruhu v Římě do vyřazovací části a obě ženské dvojice Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i Lenka Háječková s Hanou Klapalovou obsadily deváté místo. Přemysla Kubalu s Petrem Benešem čeká v sobotu zápas druhého kola play off, i oni tak skončí nejhůře devátí.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Kolocová se Slukovou porazily v prvním kole play off úřadující vicemistryně Evropy Řekyně Tsiartsianiovou s Arvanitiovou, jejich české kolegyně pak vyhrály také 2:0 nad slovenskou dvojicí Dubovcová, Nestarcová.

V boji o čtvrtfinále prohrály Kolocová a Sluková po hodinové bitvě ve třech setech s nejlepším párem posledních let, americkými hvězdami Mayovou a Walshovou. Klapalová s Háječkovou sice měly výrazně lepší výchozí pozici, protože je čekal zápas proti až čtyřiadvacátým nasazeným Němkám Borgerové a Bütheové, ale podlehly jim 0:2.

Kubala s Benešem uzavřeli základní skupinu těsnou prohrou s brazilskými jedničkami Emanuelem a Alisonem, proti nimž neproměnili mečbol. V úvodním kole play off pak vyřadili Rakušany Müllnera s Wutzlem a v sobotu je čeká souboj o čtvrtfinále s dalšími Brazilci Ricardem a Cunhou.

Po římském grandslamu se uzavře seznam 16 přímých postupujících párů do olympijského turnaje v Londýně a všechny tři české dvojice už z něj nemohou vypadnout. "Trojnásobná účast v olympijském turnaji je pro nás velkým úspěchem," řekl předseda beachvolejbalové asociace Josef Beneš.

"Samozřejmě máme obrovskou radost. Podařilo se nám splnit si velký sen a zúročit několik let tvrdé práce," řekla ČTK k postupu na olympijské hry Sluková. "Ještě tomu pořád nemůžeme uvěřit, že se nám to opravdu povedlo," doplnila Kolocová.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) v Římě:
Muži:
Skupina J: Kubala, Beneš (16-ČR) - Fenili, Giumelli (32-It.) 2:0 (18, 18), Alison, Emanuel (1-Braz.) - Kubala, Beneš 2:1 (-19, 25, 11).
Play off - 1. kolo: Kubala, Beneš - Müllner, Wutzl (31-Rak.) 2:0 (18, 17).
Ženy - play off:
1. kolo: Kolocová, Sluková (8-ČR) - Tsiartsianiová, Arvanitiová (19-Řec.) 2:0 (14, 17), Klapalová, Háječková (20-ČR) - Dubovcová, Nestarcová (31-SR) 2:0 (14, 16).
2. kolo: Mayová-Treanorová, Walshová (6-USA) - Kolocová, Sluková 2:1 (23, -19, 13), Borgerová, Bütheová (24-Něm.) - Klapalová, Háječková 2:0 (16, 20).

Reklama