Hlavní obsah

Miami - Oklahoma 91:85Stav série 2:1VIDEO: Hvězdný James vystřílel Heat výhru. Skončí titul na Floridě?

Miami
Aktualizováno

Basketbalisté Miami porazili ve třetím finále NBA Oklahomu 91:85 a ujali se v sérii vedení 2:1. K titulu, který loni ztratili po porážkách s Dallasem, potřebují hráči Heat ještě dvě vítězství. Těch mohou dosáhnout opět na domácí palubovce na Floridě, čtvrtý duel je na programu v úterý.

Jamesovy parády.

 
Článek

Miami k nedělní výhře dovedl LeBron James s 29 body a 14 doskoky. Dwayne Wade přidal 25 bodů a po sedmi doskocích i asistencích. Hráči Heat dokázali zvítězit i přesto, že stříleli jen s úspěšností 38 procent z pole. Pomohli si totiž trestnými hody, při nichž minuli pouhé čtyři z 35 pokusů. Oklahoma měla úspěšnost z pole 43 procent, ale proměnila jen patnáct z 24 šestek.

"Dnes jsme měli úspěšnost střelby snad jen 30 procent, ale už jsme tak silní, že dokážeme najít i jiné cesty k vítězství. Ve druhé půli jsme toho v útoku moc nevymýšleli, ale dobře bránili a dali koše v pravou chvíli," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Jeho svěřenci měli po většinu první půle navrch, ale ve třetí čtvrtině se hostující Oklahomě povedlo odskočit až na desetibodový rozdíl (64:54). Manko však Heat dokázali smazat ještě před poslední částí a v závěru to byli oni, kdo si chránil vedení. Oklahomě se 90 sekund před koncem povedlo snížit na 85:86, jenže pak už útoku vyšla naprázdno.

Durant se brzy vyfauloval

Oklahomu tradičně vedl nejlepší ligový střelec posledních tří sezón Kevin Durant s 25 body, Russel Westbrook přidal bodů 19. Kendrick Perkins nasbíral deset bodů a 12 doskoků. Náhradníci Thunder nastříleli jen 11 bodů a prohráli souboj laviček 11:20.

"Kevin Durant brzy nasbíral čtyři fauly, celý tým fauloval příliš mnohokrát. Příště musíme v obraně odvést lepší práci, musíme je ubránit i bez faulů," nabádal kouč Oklahomy Scott Brooks, který stáhl ze hry Duranta ve třetí čtvrtině poté, co nasbíral čtvrtý faul, a v tu chvíli Thunder přišli o náskok.

Finále NBA - 3. zápas:
Miami - Oklahoma 91:85
Stav série 2:1

Reklama

Související témata: