Hlavní obsah

Basketbalistky dostaly od Britek lekci před bitvou o Londýn, Blažek po ní vybral dvanáctku do Ankary

Martin KézrPrávo

Chtěly si navodit pohodu před odjezdem na olympijskou kvalifikaci, místo toho musely české basketbalistky skousnout tvrdou lekci od Britek a trenér Lubor Blažek, jenž po porážce 57:81 musel oznámit konečnou nominaci dvanácti hráček, těžko hledal důvody ke spokojenosti.

Foto: ČTK

Česká reprezentantka Petra Kulichová (vlevo) a Jo Leedhamová z Velké Británie.

Článek

„Takhle špatně družstvo za tři roky pod mým vedením ještě nehrálo," zlobil se po zkažené generálce trenér Lubor Blažek. „Bohužel pocit reprezentantek, že se stačí jen dostavit na hřiště, byl odrazem jasného podcenění, což mě moc mrzí. Tvrdá obrana Britek nám vůbec neseděla, přitom podobně na nás určitě v Ankaře vyrukuje Argentina i Nový Zéland. Beru to tedy jako velkou výstrahu před cestou," tvrdil kouč, podle nějž byly české reprezentantky ovládla zřejmě až moc velká pohoda.

„Zklamaný jsem z toho hodně, ale teď není doba na brek. Družstvu pořád věřím, takové selhání se už opakovat nemůže, ale poučení z toho musí být. Slovo olympiáda pro nás zatím musí být tabu. Než se o ní vůbec začneme bavit, musíme v Ankaře pořádně bojovat, nechat na hřišti všechno, co v hráčkách je, a to mně v generálce chybělo," doplnil Blažek, jenž hned po zápase rozhodl, že do konečné sestavy pro kvalifikaci se nevešly pivotky Reisingerová a Štěpánová.

„Volil jsem i vzhledem k potenciálu soupeřek menší sestavu. Klíčové hráčky Veselá s Burgrovou se stihly dát zdravotně do pořádku, a tak jsem si nakonec nechal v týmu tři rozehrávačky i všech pět křídel," vysvětlil trenér.

Nominace basketbalistek na kvalifikaci OH v Ankaře
Jana Veselá, Michaela Zrůstová, Kateřina Bartoňová, Ilona Burgrová, Hana Horáková, Kateřina Elhotová, Petra Kulichová, Eva Vítečková, Alena Hanušová, Kateřina Zohnová, Lenka Bartáková, Tereza Pecková.

Reklama