Hlavní obsah

Volejbalistku Havelkovou odlákal do Ruska přítel

Brno

Musí čelit častým dotazům, proč se rozhodla vyměnit Itálii za Rusko. Kapitánka české volejbalové reprezentace Helena Havelková odchází z týmu Busta Arsizia, s nímž v uplynulé sezóně získala tři cenné trofeje, do dalekého Krasnodaru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Helena Havelková smečuje přes Galit Devašovou z Izraele v utkání Evropské ligy volejbalistek v Brně

Článek

„Už loni jsem se rozhodovala, zda mám v Itálii ještě zůstat. A teď, když jsme vyhrály italský titul i pohár, a navíc jsme ještě triumfovaly v evropském Poháru CEV, považuji svoji misi za splněnou. Chci zkusit volejbal zase někde jinde," tvrdí čtyřiadvacetiletá Havelková.

Angažmá v Krasnodaru získal i její argentinský přítel

Až poté prozradí hlavní důvod pro mnohé překvapivého přestupu. V Krasnodaru bude totiž působit i její přítel Argentinec Facundo Conte. „Je jasné, že chceme být spolu. Těším se na společné večery, byť v Krasnodaru zřejmě nebude možnost takového vyžití ve volném čase jako v Itálii," přemítá.

Havelková nezastírá, že do třičtvrtěmiliónového města na ruském jihu ji přilákaly také výborné finanční podmínky. „A skvělé je v Krasnodaru i zázemí," má už zjištěno.

Nejprve reprezentační povinnosti

Než však do Ruska na podzim definitivně odejde, čeká ji ještě reprezentační blok složený z Final Four Evropské ligy v Karlových Varech a kvalifikace pro evropský šampionát. „Léto trávím zase zápasy a po soustředěních. Už několikátý rok po sobě. Už si ale ani nedovedu představit, že bych se o prázdninách věnovala něčemu jinému. Asi bych se nudila. Navíc za národní družstvo hraju hrozně ráda," svěřila se Havelková.

Reprezentační celek navíc převzal italský trenér Carlo Parisi, který ji doteď vedl i v klubu. „Pro národní tým to může být nový impuls. Přivítala jsem, že ho Český volejbalový svaz vybral. Mám výhodu, že už znám jeho docela emotivní styl koučování. Ostatní holky si teprve zvykají," usmála se.

Vzorem jsou basketbalistky

Havelková by ráda dosáhla v dohledné době s reprezentačním družstvem na nějaký výrazný úspěch. „Vzorem nám mohou být basketbalistky, které získaly na velkých akcích už několik medailí. Chci, abychom je aspoň trochu napodobily, určitě by to zvýšilo zájem o ženský volejbal v Česku. Nedávný turnaj základní skupiny Evropské ligy v Brně ovšem ukázal, že když vyhráváme, fanoušci si i u nás cestu do hlediště najdou," připomněla dvoutisícové návštěvy v královopolské hale.

Reklama

Související témata: