Hlavní obsah

Lakers se dohodli na smlouvě s hvězdným rozehrávačem Nashem

Vedení basketbalistů Los Angeles Lakers je v NBA blízko tomu, aby do týmu přivedlo hvězdnou posilu - rozehrávače Steva Nashe. Dohodlo se s ním na podmínkách tříleté smlouvy. Osmatřicetiletý Kanaďan, který byl dlouholetou oporou Phoenixu, by si díky ní podle oficiálního webu soutěže zajistil v nadcházejících třech letech příjem 27 miliónů dolarů.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Hvězdný rozehrávač Steve Nash z Phoenixu bude v příštích letech v NBA oblékat dres slavných Los Angeles Lakers

Článek

Nash na trhu patřil mezi volné hráče, ale Lakers si nemohli finančně dovolit nabídnout mu lukrativní kontrakt přímo. A tak kanadský rozehrávač podepsal smlouvu nejdříve znovu ve Phoenixu, jenž ho obratem poslal do Los Angeles.

Phoenix výměnou získal čtyři práva volby v draftu - v letech 2013 a 2015 půjde o první kolo, rovněž v roce 2013 a navíc 2014 o druhé. Podle pravidel soutěže však bude moci být dohoda oficiální až po 11. červenci, kdy může kontrakt potvrdit vedení soutěže.

Dvakrát byl vyhlášen MVP soutěže

Jeden z nejlepších rozehrávačů historie NBA Nash, jenž byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže (2005 a 2006) a osmkrát si zahrál Utkání hvězd, opouští Suns po osmi letech. Kariéru v jejich dresu začal rodák z jihoafrického Johannesburgu již v roce 1996, kdy ho Suns jako 15. v pořadí draftovali, po dvou letech však zakotvil v Dallasu a před návratem zpět tam vydržel šest sezón.

Nyní by měl Nash dostat příležitost, aby na sklonku profesionální dráhy získal vytoužený prsten určený vítězům NBA. Až dosud mu totiž uniká. Ve společnosti střelecké hvězdy první velikosti Kobeho Bryanta a dalších opor Lakers Paua Gasola a Andrewa Bynuma jeho naděje výrazně vzrostou.

V sestavě Phoenixu by měl Nashe nahradit Goran Dragič, který se s celkem z Arizony dohodl na čtyřletém kontraktu za 30 miliónů dolarů. Dragič už v Phoenixu působil, než byl vyměněn do Houstonu.

Reklama