Hlavní obsah

Basketbalová sedmnáctka obsadila na MS osmé místo

Čeští basketbalisté do 17 let skončili při premiéře na mistrovství světa na osmém místě. V duelu o sedmou pozici prohráli dnes v Kaunasu s Čínou 70:77. I tak ale dosáhli největšího českého úspěchu v této věkové kategorii.

Článek

Vicemistři Evropy těsně podlehli Číně už v základní skupině. I v neděli hráli s asijským celkem vyrovnané utkání, v druhé čtvrtině dokonce vedli už o 12 bodů. Následně se soupeřem přetahovali až do posledních chvil, když ještě dvě minuty před závěrem prohrávali jen o dva body, ovšem nepovedla se jim koncovka.

Tým trenéra Petra Tremla opět táhly obvyklé opory Pecháček (16 bodů) a kapitán Kouřil, který k 13 bodům přidal 12 asistencí. I na závěr tak potvrdil, že je v asistencích jednoznačným králem šampionátu. Průměr má 9,6 asistence na zápas, zatímco ostatní rozehrávači měli průměr do šesti přihrávek na utkání.

Mistrovský titul podle očekávání obhájili Američané, kteří ve finále porazili Austrálii 95:62 a zakončili turnaj bez jediné porážky. Hlavní zásluhu na tom měli rozehrávač Conner Frankamp a pivot Jahlil Okafor, jehož bratrancem je Emeka Okafor v současnosti hrající za Washington v NBA.

Mistrovství světa v basketbalu hráčů do 17 let:
O 7. místo:
Čína - ČR 77:70 (20:25, 39:38, 59:59).
Nejvíce bodů ČR: Pecháček 16, Šoula 14, Kouřil 13, Peterka 12.

Reklama