Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova vstoupí do sezóny s omlazeným kádrem

Prostějov

S devíti novými hráčkami, výrazně omlazeným kádrem a o čtvrtinu nižším rozpočtem vstoupí do nové sezony volejbalistky mistrovského Prostějova. Na domácí scéně má trenér Miroslav Čada stejný úkol jako v minulých sezonách. Obhájit titul a vyhrát Český i Česko-Slovenský pohár. Od Ligy mistryň si ale vedení klubu v silné skupině nic neslibuje, za úspěch bude brát každý vyhraný set.

Článek

"Změnili jsme strategii, budujeme mladý perspektivní tým s nadějnými hráčkami. Los Ligy mistryň k nám byl ještě krutější než v minulých sezonách, a proto nemůže být naším cílem postup ze skupiny. Pokud by se to náhodou podařilo, tak by se jednalo o velký úspěch," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda správní rady volejbalistek Prostějova Petr Chytil.

Dle jeho slov se roční rozpočet volejbalistek Prostějova v nadcházející sezoně bude pohybovat mezi 14 a 15 miliony korun. "Vypadl nám titulární sponzor. Sehnali jsme sice pomocnou ruku jinde, ale nikoliv takové částky jako v minulých letech," poznamenal Chytil.

Pod ekonomickým tlakem kouč Čada po sezoně společně s vedením klubu zvažoval, zda startovat opět v Lize mistryň, nebo dát přednost pouze Poháru CEV. "Není to alibismus. Nemůžeme ale jít do finančních dostihů s týmy Baku nebo z Ruska a přetahovat se o zahraniční posily," vysvětlil příčiny omlazovacího kroku trenér Čada. Z loňského kádru zůstaly pouze tři hráčky: Markéta Chlumská a Slovenky Veronika Hrončeková se Solanche Soarezovou.

Na místě nahrávaček budou v týmu Prostějova působit Pavla Vincourová z KP Brno a Michaela Jelínková, která se na Hanou vrací z působení v německém Münsteru. Trojici blokařek tvoří Brazilka Flavia de Assisová, Hrončeková a bulharská reprezentantka Cvetelina Žarkovová, v kvartetu smečařek jsou Brazilka Juliana Gomezová, Andrea Kossanyiová z Olympu Praha, chorvatská reprezentantka Marina Miletičová a Šárka Melichárková z KP Brno. Na místě univerzálek tým posílila jednadvacetiletá německá reprezentantka Saskia Hippeová.

"Tato soupiska je už konečná. Museli bychom v nějaké činnosti vyloženě hořet, abychom sháněli posilu," tvrdí Čada. Dle jeho slov čeká nejtěžší porce při tvorbě nového týmu na nahrávačky. Oproti minulým letům by zkušený kouč chtěl hrát rychleji, nová skladba týmu by tomu mohla pomoci.

Po sezoně tým opustily Šárka Kubínová, Monika Smáková, Michaela Monzoniová, Vesna Jovanovičová, Helena Horká, Anna Veliká, Taťjána Artmenková, Darina Košická a Sanja Popovičová.

Přípravu zahájí volejbalistky Prostějova už 23. července ve Vysokých Tatrách společným soustředěním se slovenskými reprezentantkami, které vede rovněž kouč Miroslav Čada.

Reklama

Související témata: