Hlavní obsah

Beachvolejbalistky vstoupily úspěšně do berlínského grandslamu

Berlín

Třemi výhrami a jednou porážkou vstoupily dnes české ženské páry do bojů v základních skupinách turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Berlíně. Zatímco Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály oba zápasy, Lenka Háječková s Hanou Klapalovou po úspěšném vstupu do soutěže nestačily ve druhém utkání na favorizované Brazilky.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážová volejbalistka Markéta Sluková.

Článek

Nadmíru spokojené po prvním dnu byly především Kolocová se Slukovou, které se v pátek utkají o první místo ve skupině s rakouskými sestrami Schweigerovými. "Ráno jsme měly pomalejší rozjezd. Hrály jsme tři sety s týmem, se kterým bychom si představovaly hrát jenom dva. Odpoledne jsme si to ale vynahradily. Druhý set jsme vyhrály na deset, což je docela dobré, takže spokojenost," řekla ČTK Kolocová.

Češky nejprve porazily v napínavém a kroupami přerušeném zápase německou dvojici Köhlerová a Schumacherová 2:1 a poté suverénně přehrály sestry Nyströmovy z Finska 2:0. "Poslední zápas, který jsme s nimi hrály, byl vyrovnaný, takže jsem očekávala daleko větší boj. Ony jsou dvojčata, a když se jim trošku nedaří, tak to malinko vzdávají, a to právě dneska nastalo," popsala čtyřiadvacetiletá rodačka z Nymburku, potýkající se s nachlazením, druhé utkání českých hráček.

Háječková s Klapalovou na Brazilky nestačily

Mnohem více práce se svými soupeřkami měly jejich kolegyně Háječková s Klapalovou, které na úvod porazily 2:1 řecký pár Tsiartsiani s Arvanitiovou. Odpoledne však nedokázaly vzdorovat v deštěm skrápěném duelu brazilskému páru Talita, Antonelliová, kterému podlehly 0:2.

"My jsme rády za vítězství s Řekyněmi, protože jsme s nimi hrály hodně tie-breaků a ještě jsme nevyhrály nebo vždycky to bylo hodně vyrovnané. Talita první zápas prohrála, tak bylo jasné, že do toho bude víc nahecovaná. (Brazilky) neudělaly chybu, (zato) my jsme se praly s nimi i se sebou," vylíčila Háječková. Spolu s Klapalovou mohou díky úvodnímu vítězství v pátek ještě bojovat o postup do další fáze berlínského grandslamu.

Ten se koná dva týdny před startem olympijských her v Londýně, kde se představí oba české ženské páry. Spolu s nimi na sportovní svátek pod pěti kruhy míří i beachvolejbalisté Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří vinou zdravotních problémů Beneše berlínský turnaj po dvou středečních porážkách předčasně opustili.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) v Berlíně:
Ženy:
Skupina C: Klapalová, Háječková (19-ČR) - Tsiartsiani, Arvanitiová (14-Řec.) 2:1 (11, -19, 8), Talita, Antonelliová (3-Braz.) - Klapalová, Háječková 2:0 (9, 16).
Skupina F: Kolocová, Sluková (6-ČR) - Köhlerová, Schumacherová (27-Něm.) 2:1 (15, -16, 10), Kolocová, Sluková - Em. Nyströmová, Er. Nyströmová (22-Fin.) 2:0 (14, 9).

Reklama

Související témata: