Hlavní obsah

Český házenkář Jícha se upsal Kielu na další čtyři roky. Za kolik všichni tají

Aktualizováno

Filip Jícha se upsal Kielu na další čtyři roky. Český házenkářský reprezentant tak bude za tým německého mistra hrát až do června 2016. Kolik si třicetiletý hráč za tu dobu vydělá všichni úzkostlivě tají.

Foto: ČTK

Filip Jícha (vlevo) v reprezentačním dresu.

Článek

Jícha, který v minulé sezóně pomohl Kielu k vítězství Lize mistrů, bundeslize a Německém poháru, podepsal novou smlouvu v neděli před zahájením klubové přípravy na nový ročník. "Moje rodina i já se v Kielu cítíme dobře. Proto jsem rád, že jsem prodloužil smlouvu," uvedl Jícha, jehož kontrakt měl původně skončit 30. června 2014.

Nejlepší házenkář světa z roku 2010 měl prý nabídky i z jiných velkých klubů. "Kiel ale byl a je pro mne první volbou," zdůraznil Jícha, který za Kiel nastupuje od roku 2007, kdy přišel z konkurenčního Lemga.

Dohodli se rychle

"Dohodli jsme se rychle. Filip je vůdčí hráč oblíbený fanoušky a jeden z nejlepších házenkářů na světě, proto jsme si ho chtěli bezpodmínečně dlouhodobě smluvně zavázat. Navíc věříme, že se díky tomuto rozhodnutí staneme magnetem pro další hráče světové třídy," komentoval dohodu šéf klubu Klaus Elwardt.

Reklama

Související témata: