Hlavní obsah

V Liberci máme skvělé podmínky, pochvaluje si trenér basketbalistů Budínský

První fázi přípravy na kvalifikaci o mistrovství Evropy absolvují v Liberci čeští basketbalisté. „Našli jsme tady podle očekávání skvělé podmínky,“ pochvaloval si trenér Pavel Budínský v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Pavel Budínský

Článek

Co jste už stihli během tréninkového kempu pod Ještědem?

Myslím, že jsme už udělali kus práce. V týmu mám zatím deset hráčů. Snažíme se nastartovat herní koncept, abychom rovnoměrně zvládli útočnou i obrannou činnost. Všechno se vyvíjí dobře. Vyhýbají se nám zdravotní problémy. A cítím, že se tvoří i správná týmová pohoda.

Jak hodnotíte liberecké prostředí pro přípravu?

Město nám nabídlo komfortní ubytování i zázemí. Trénujeme v Tipsport Areně, kde hrávali Mattoni NBL Kondoři Liberec. A zdejší palubovku jsme si vybrali proto, abychom si vyzkoušeli velkou halu. To nám může pomoci v adaptaci na podmínky, jaké nás budou asi čekat při kvalifikačních zápasech v Itálii a Turecku.

Počítáte se zapojením dalších borců?

Ještě by se mělo připojit možná pět hráčů. Ale jsem rád, že už přijeli Jirka Welsch, Luboš Bartoň. Alespoň na papíře bychom mohli mít nejsilnější družstvo, jaké je Česká republika schopná postavit. Bohužel to ale nevypadá optimisticky s Honzou Veselým, který má po sezóně v NBA klubové povinnosti v zámoří. Washington ho chce poslat na nějaký kemp.

Kde budete hrát domácí kvalifikační zápasy?

V Chomutově. Původně existovaly dvě varianty. Uvažovali jsme o tamní aréně, kde jsou doma hokejoví Piráti, nebo o víceúčelové hale. Česká basketbalová federace rozhodla o té druhé možnosti s tím, že se rozšíří hlediště až na tři tisíce diváků. Vím, že v chomutovské hale hrávali čeští házenkářští reprezentanti a byli tam nadšení. Věřím, že atmosféra při našich zápasech může mít podobný ráz.

Reklama