Hlavní obsah

Snídaně šampiónů NBA? Výhra nad Rockets

PRAHA

Basketbalisté Houstonu Rockets v čele s Jao Mingem a Tracym McGradym pochopili, proč Detroit vyhrál minulý ročník zámořské NBA. V úvodním duelu nové sezóny nestačili všestranně vyrovnané hře úřadujících šampiónů a prohráli 79:87.

Článek

Tak nějak se museli cítit Shaquille O'Neal a Kobe Bryant z Los Angeles Lakers při finálové sérii soutěže letos na jaře. Ať se snažila hvězdná dvojice Ming - McGrady vymyslet cokoli, na houževnatou a pozornou obranu Detroitu to neplatilo. A když už defenzivní val povolil, vzápětí hráči Pistons hrozili pod košem soupeře.

"Soupeři to proti nám mají těžké. Obvykle z týmu ční jeden nebo dva hvězdní hráči, kteří obstarají vše, co je třeba. Jenže v Detroitu je taková celá pětka," kasal se po utkání Richard Hamilton.

"Spousta lidí nás stále nebere jako tým šampiónů. Nejlepší asi bude vyhrát to tady celé znovu, pak už snad vstoupíme do povědomí," žertoval po prvním ostrém střetu nové sezóny se čtyřiadvaceti body nejproduktivnější hráč Detroitu Rasheed Wallace.

Pověstná obrana Pistons výborně pokryla největší nebezpečí ze strany Houstonu. McGrady netrefil dvanáct z osmnácti střeleckých pokusů a připsal si osmnáct bodů, Ming dokonce nastřílel jen sedm bodů.

Posily se činily

I v dalších utkáních se dařilo domácím. LA Lakers zdolali Denver 89:78, největší podíl na výhře měl podle očekávání Kobe Bryant, jenž si připsal pětadvacet bodů, sedm asistencí a tři zblokované střely.

Nejzářivější hvězdu Lakers po odchodu S. O'Neala skvěle doplnil nováček v týmu Chris Mihm. Nový obr v dresu Lakers (213 cm) si vytvořil své osobní maximum s třiadvaceti body a dvanácti doskoky.

Nezaváhali ani basketbalisté Dallasu, kteří si v úvodu ligy připsali výhru nad Sacramentem 107:98. Tahounem Mavericks byl tradičně německý reprezentant Dirk Nowitzki, který se na výhře podílel třiatřiceti body. Hlavně v první čtvrtině ovšem předvedly parádní kousky i čerstvé posily Erick Dampier a Devin Harris.

Králové ze Sacramenta nicméně dokázali držet se soupeřem krok. "Nenávidím řeči o tom, jak vás porážka dokáže posílit. Je ale pravda, že ačkoliv jsme nevyhráli, tak zejména s výkonem ve druhé polovině zápasu můžeme být spokojení," prohlásil po utkání Chris Webber.

Detroit - Houston 87:79
Nejvíc bodů: Wallace 24 - McGrady 18
Nejvíc doskoků: Wallace 10 - Ming 10
Nejvíc asistencí: Hamilton 8 - Lue 3
Dallas - Sacramento 107:98
Nejvíc bodů: Nowitzki 33 - Miller 24
Nejvíc doskoků: Nowitzki 10 - Webber 10
Nejvíc asistencí: Harris 7 - Bibby 6
Los Angeles Lakers - Denver 89:78
Nejvíc bodů: Bryant 25 - Anthony 20
Nejvíc doskoků: Odom 13 - Camby 16
Nejvíc asistencí: Bryant 7 - Martin 5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články