Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Pumprla míří do španělské Compostely

Praha

Basketbalový reprezentant Pavel Pumprla po třech sezonách strávených v Nymburce mění dres a z týmu devítinásobných českých šampionů zamířil do španělského celku Obradoiro Compostela. Informoval o tom internetový server eurobasket.com.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Pumprla v zápase s litevským týmem Rudupis Prienai

Článek

Pumprlovi po minulé sezoně v Nymburku skončila smlouva a středočeský klub svého klíčového hráče nedokázal udržet. Šestadvacetiletý křídelní hráč si ve třináctém týmu minulého ročníku španělské ACB ligy vyzkouší první zahraniční angažmá. Klub z Compostely měl v předchozí sezoně bilanci 13 výher a 21 porážek a nedostal se do osmičlenného play off.

Pumprla, nejlepší obránce posledních dvou ročníků české ligy, v Nymburku vyhrál třikrát mistrovský titul i domácí pohárovou soutěž. O zahraniční angažmá si řekl svými výkony v minulé sezoně: v Evropském poháru ULEB se dostal do druhé nejlepší pětky soutěže, když měl průměry téměř 13 bodů a bezmála šesti doskoků na zápas.

V české lize Pumprla, který se nyní chystá s národním týmem na evropskou kvalifikace, v průměru zaznamenal deset bodů a téměř čtyři doskok. Podobná čísla měl i ve východoevropské VTB lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články