Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova v euroligové premiéře deklasovaly Řekyně

TRUTNOV

Parádní vstup do basketbalové Euroligy zažily na domácí palubovce hráčky Trutnova. V elitní soutěži se český vicemistr představil vůbec poprvé, ale o výsledek se v utkání se Sportingem Atény vůbec bát nemusel. Už v poločase vedly hráčky Trutnova o deset bodů a nakonec řecké šampiónky doslova roznesly 71:44.

Článek

Domácí zahájily zápas vedením 9:0, Atény skórovaly poprvé až v páté minutě z trestných hodů. Trutnov vedl už 17:5, řecký mistr však dal šest bodů za sebou a na začátku druhé čtvrtiny snížil rozdíl na tři body.

To bylo ale jeho maximum, které zopakoval ještě zkraje druhé čtvrtiny, ale jejich nápor Trutnov odrazil skvělou obranou a přesnými kombinacemi. O výsledku definitivně rozhodla třetí čtvrtina, kterou vyhrály Východočešky 18:4.

V této části se český vicemistr vybičoval k fenomenálnímu výkonu a jeho náskok narostl až na třicet bodů. Trutnov dohrával utkání ve velké euforii, za stálého potlesku nadšených diváků, a dokonce si mohl dovolit poslat na hřiště všechny hráčky z lavičky. Sportingu Atény nepomohly ani dvě Američanky Hodgesová a Adamsová, které mají zkušenosti z WNBA.

Nejvyšší výhra

"Jsem šťastný a hrdý na svůj tým," radoval se trenér Zdeněk Sýkora, jehož tým dosáhl nejvyššího vítězství za dobu svého čtyřletého účinkování v evropských pohárech. "Musím pochválit celé družstvo, soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Neměl jsem žádné obavy, svému týmu jsem věřil," doplnil.

Trenér soupeře Arvanitis Panagiotis byl naopak skleslý. "V nádherné atmosféře jsme bohužel nepředvedli divákům vůbec dobrý výkon a nedokázali být Trutnovu rovnocenným soupeřem," řekl.

Euroliga, 1. kolo
Loko Trutnov - Sporting Atény 71:44
Čtvrtiny: 17:11, 32:22, 50:26. Nejvíce bodů: P. Kulichová 17, Stejskalová 13, Kuřitková a Johnová po 10 - Adamsová 13, Kalentzuová a Vasileiuová po 12. Rozhodčí: Conderanne (Fr.), Vučkovič (Slovin.). Trestné hody: 21/13 - 17/10. Fauly: 22:17. Trojky: 2:4. Diváci: 1000.
Další výsledky: Delta Košice - Bourges 67:79 (30:49), Dynamo Moskva - Valencie 81:67 (46:44).

Reklama

Související témata: