Hlavní obsah

Kolocová se Slukovou jsou na grandslamu v Polsku ve druhém kole

Stare Jablonki

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se probojovaly do druhého kola turnaje Světového okruhu kategorie grandslam v polských Starých Jablonkách.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková

Článek

Pátý pár olympijských her v Londýně ve čtvrtek na úvod play off zdolal domácí dvojici Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková ve třech setech. O účast ve třetím kole budou Kolocová se Slukovou, které jsou nasazeny jako číslo sedm, hrát v pátek proti Američankám Nicole Branaghové a Kerri Walshové, turnajovým dvanáctkám.

V případě vítězství si české volejbalistky zajistí nejhůře páté místo, což je jejich nejlepší výsledek na okruhu. Letos ho obsadily už čtyřikrát a stejně dopadly na olympiádě.

Ze základní skupiny dokázaly ve Starých Jablonkách postoupit i Hana Klapalová s Lenkou Háječkovou, které však v prvním kole play off prohrály s Ruskami Jevgenijí Ukolovovou a Jekatěrinou Chomjakovovovou.

V mužském turnaji Přemysl Kubala a Petr Beneš neuhráli v úvodních dvou zápasech ve skupině ani set.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) ve Starých Jablonkách (Polsko):
Muži:
Skupina Q: Fijalek, Prudel (9-Pol.) - Kubala, Beneš (8-ČR) 2:0 (13, 15), Huber, Seidl (24-Rak.) - Kubala, Beneš 2:0 (17, 16).
Ženy:
Skupina C: Larissa, Juliana (3-Braz.) - Klapalová, Háječková (14-ČR) 2:0 (14, 18).
Skupina G: Kolocová, Sluková (7-ČR) - Woloszynová, Suwiňská (10-Pol.) 2:0 (14, 10).
Play off - 1. kolo: Kolocová, Sluková - Kolosiňská, Brzosteková (9-Pol.) 2:1 (-21, 17, 9), Ukolovová, Chomjakovová (24-Rus.) - Klapalová, Háječková 2:0 (16, 20).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články