Hlavní obsah

Kolocová a Sluková přešly v Polsku přes olympijskou šampiónku

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily na grandslamu v polských Starých Jablonkách páté místo. V druhém kole play off dnes zvítězily nad Američankami Nicole Branaghovou a trojnásobnou olympijskou šampionkou Kerri Walshovou dvakrát 21:19, ve čtvrtfinále však ve třech setech podlehly Ruskám Jevgeniji Ukolovové a Jekatěrině Chomjakovové.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková oslavují získaný bod.

Článek

Na pátém místě skončily české volejbalistky v letošní sezoně už pošesté. O premiérovou semifinálovou účast v kariéře pětkrát neúspěšně bojovaly na turnajích Světového okruhu i na olympijských hrách v Londýně.

Walshová vybojovala třetí olympijské zlato za sebou po boku Misty Mayové-Treanorové, která po hrách ukončila kariéru. V základní skupině v Londýně zdolaly i Kolocovou a Slukovou. Ve Starých Jablonkách Američanka se staronovou partnerkou Branaghovou jasně ovládly základní skupinu, na český pár ale ve vyřazovací části nestačily.

Ukolovová a Chomjakovovová byly v Polsku nasazené až jako číslo 24, ale duel s turnajovými sedmičkami zvládly a rozhodující set vyhrály 15:11. Vyřadily tak i druhou českou dvojici, neboť Hanu Klapalovou a Lenku Háječkovou porazily ve čtvrtek v úvodním kole play off.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) ve Starých Jablonkách (Polsko):
Muži:
Skupina Q: Doppler, Horst (25-Rak.) - Kubala, Beneš (8-ČR) 2:1 (-21, 18, 12).
Česká dvojice obsadila dělené 25. místo.
Ženy:
Play off - 2. kolo: Kolocová, Sluková (7-ČR) - Branaghová, Walshová (12-USA) 2:0 (19, 19).
Čtvrtfinále: Ukolovová, Chomjakovová (24-Rus.) - Kolocová, Sluková 2:1 (21:19, 14:21, 15:11)
Česká dvojice obsadila dělené 5. místo.

Reklama