Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 3:0Volejbalistky vstoupily do kvalifikace o ME výhrou nad Maďarskem

Varna

České volejbalistky vstoupily do kvalifikace o mistrovství Evropy 2013 výhrou ve Varně nad Maďarskem 3:0. Po pouhých 63 minutách své soupeřky zdolaly po setech 25:17, 25:8 a 25:12. Maďarky udržely vyrovnanou partii pouze v úvodu prvního setu.

Článek

V sobotu se volejbalistky od 14:30 střetnou s Lotyšskem, s domácím týmem budou Češky hrát v neděli.

Maďarky potrápily favorizovaný český tým pouze na malou chvíli v úvodním setu. Využily menší koncentrovanosti českých hráček a po nevynucených chybách vedly 3:1. Zpřesněnou hrou český tým čtyřmi body za sebou otočil výsledek. Maďarkám se ještě podařilo vyrovnat na 9:9, závěr úvodního setu se už dohrával zcela v režii vítězek letošní Evropské ligy.

Ve druhém dějství přehrály české hráčky své soupeřky rozdílem třídy a povolily jim uhrát pouze osm bodů. Bezradné Maďarky kupily chybu za chybou a vůbec se nemohly dostat do hry. Nepomohly oddechové časy, ani střídání. Maďarské pokusy o útočné akce končily na pozorných blocích českých hráček, které rychle získaly náskok 14:3. Vysoké tempo udržely svěřenkyně trenéra Parisiho až do závěru setu.

Stejně jako v úvodním setu se Maďarky ještě na chvíli zvedly v začátku třetího dějství, kdy vedly opět 3:1. To byl ale jejich poslední odpor, neboť více jim zkušené české hráčky nedovolily.

Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje příští týden v Maďarsku a vítězky postoupí na šampionát. Druhý tým bude hrát baráž.

Kvalifikační turnaj ve Varně o postup na ME:
ČR - Maďarsko 3:0 (17, 8, 12)
Rozhodčí: Brutman (Izr.) a Muha (Srb.). Čas: 63 min. Diváci: 50.
Sestava ČR: Havelková 10, Pastulová 4, Havlíčková 13, Kossanyiová 12, Monzoniová 14, Mühlsteinová 3, libero Bednářová. Trenér: Parisi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články