Hlavní obsah

Házenkáři Hranic udolali Duklu, vítězný gól vstřelili v samotném závěru

Házenkáři Hranic porazili v prvním kole extraligy na domácí palubovce pražskou Duklu 30:29, když vítězný gól vstřelili čtrnáct sekund před koncem. Pražané tak v úvodu soutěže nepotvrdili roli jednoho z adeptů na titul. Úřadující vicemistři si zkraje druhého poločasu vypracovali až čtyřbrankový náskok (17:13), který ale nakonec ztratili.

Článek

Osmý tým uplynulého ročníku Hranice skóre otočil a do poslední minuty šel po Magrlově sedmimetrovém hodu s vedením 29:28. Šůstkovi se sice povedlo vyrovnat, ale necelou půl minutu před závěrečnou sirénou si vzal domácí kouč Libor Hrabal oddechový čas, po němž zakončil rozhodující akci zápasu Tůma.

Po rychlém protiútoku sice dopravil míč do branky Kotrč, ale byl faulován a opustil hřiště, takže gól nebyl uznán. Z nařízeného devítimetrového hodu už Dukla alespoň vyrovnat nedokázala.

Hranice oplatily soupeři dvě porážky z loňského ročníku soutěže a navázaly na výhru ze čtvrtfinále Českého poháru, v němž Duklu zdolaly 30:27.

Obhájci mistrovského titulu ze Zubří vstoupili do soutěže hladkou výhrou 29:22 nad Kopřivnicí. Domácí mužstvo od začátku vedlo, střelec Jurka se zaskvěl dvanácti brankami.

Karviná zvítězila ve Frýdku-Místku o jediný gól. Dramatická koncovka vyšla lépe hostům, kteří dvěma brankami otočili výsledek na 32:31 a těsné vedení už udrželi, i když závěrečné sekundy odehráli bez vyloučeného Vanča.

Extraliga házenkářů - 1. kolo:
Hranice - Dukla Praha 30:29 (12:14)
Zubří - Kopřivnice 29:22 (11:9)
Frýdek-Místek - Karviná 31:32 (16:16)

Reklama