Hlavní obsah

Házenkářky budou v Chebu ladit formu před prosincovým Eurem

Cheb

České házenkářky čeká na startu nové sezóny od čtvrtka do soboty 39. ročník mezinárodního turnaje O štít města Chebu a tradiční klání pro ně bude důležitou prověrkou před prosincovým mistrovstvím Evropy, kam se probojovaly po osmi letech. Svěřenkyně Jana Bašného si ověří aktuální formu proti dalším dvěma účastníkům šampionátu Maďarsku a Islandu, kvarteto týmů na turnaji doplňuje Slovensko.

Článek

"Tato sezóna, to ale není pouze evropský šampionát. Ve hře je také světové mistrovství v nadcházejícím roce. Takže naše příprava a cíle se nevztahují pouze k prosincovému turnaji v Srbsku, ale také k červnovému play off kvalifikace o mistrovství světa," uvedl trenér Bašný.

Program turnaje:
Čtvrtek 13. září:
16:00 Maďarsko - Island,
18:00 ČR - Slovensko.
Pátek 14. září:
17:30 Slovensko - Island (v Arzbergu/Něm.),
18:00 ČR - Maďarsko.
Sobota 15. září:
10:00 Maďarsko - Slovensko,
12:00 ČR - Island.

Hráčky na prvním srazu po letní přestávce od začátku tohoto týdne trénovaly a od čtvrtka už je čekají ostré zápasy. Postupně změří síly se Slovenkami, Maďarkami a v sobotu s Islandem.

Bašný bude postrádat několik hráček z úspěšné kvalifikace o evropský šampionát. Simerskou neuvolnilo francouzské Nice, Keclíková se zotavuje ze zranění kolena, omluvila se zraněná Růčková a chybí i Hrbková. Dnes navíc tým opustila Luzumová, která odletěla do klubového působiště ve Francii.

"Chybějí tři naše stabilní střední spojky (Luzumová, Keclíková a Růčková), což není nic příjemného. Šanci tak tady dáme některým novickám v týmu," prohlásil Bašný. Nominoval například Annu Gebre Selassie, sestru českého fotbalového reprezentanta Theodora Gebre Selassieho.

Reklama