Hlavní obsah

Na rozjeté Toronto si nepřišel ani Portland

NEW YORK

Lepší vstup do sezóny basketbalisté Toronta ještě v desetileté historii klubu nezažili. Ani ve třetím utkání nového ročníku zámořské NBA nepoznali hořkost porážky, když si v neděli na domácí palubovce poradili s Portlandem v poměru 101:97. Hlavním strůjcem vítězství kanadského celku byl Vince Carter s 25 body, který pět sekund před koncem vstřelil klíčovou trojku.

Foto: ČTK

Vince Carter z Toronta (v tmavém) na archivním snímku.

Článek

"Upřímně řečeno, na nějaké předpovědi a cíle v soutěži je přece jen trochu brzo," nenechal se strhnout euforií Carter. "Je ale pravda, že od posledního přípravného zápasu jde tenhle tým nahoru," dodal nejlepší střelec Toronta. Raptors se v minulém ročníku soutěže podruhé za sebou nedostali do play-off a Carter se ještě v létě netajil přáním klub opustit.

V dresu Portlandu byl v neděli nejvíc vidět Zach Randolph, který se blýskl 33 body a 15 doskoky. Jeho start v utkání byl přitom nejistý, protože nestihl sobotní letadlo do Toronta. Od vedení klubu za svou nedochvilnost vyfasoval pokutu a cestu musel podniknout na vlastní náklady.

"Tenhle zápas jsme měli vyhrát," čertil se po utkání Randolph. Byli jsme lepším týmem, Raptors se povedlo jen několik skvělých střel," dodal. Portland vedl ještě minutu před koncem 95:93, domácí ale nakonec strhli vítězství na svou stranu.

Atlanta stále čeká na výhru

Opačné pocity než basketbalisté z Toronta zažívá Atlanta. Hawks jsou stále v sezóně bez vítězství a nic na tom nezměnil ani zápas na palubovce Los Angeles Lakers. Finalisté minulého ročníku NBA zvítězili 106:90, když jejich nejlepším střelcem byl s 24 body podle očekávání Kobe Bryant.

Vedení kalifornského týmu muselo také potěšit 22 bodů Carona Butlera. Hráč, jenž přišel do Los Angeles v rámci výměny za Shaquilla O'Neala, zaznamenal přitom v předchozích třech zápasech dohromady jen o čtyři body víc. "Prostě jsem jen běhal po palubovce a spoluhráči mi nahrávali. Soupeř si většinou všímá víc Kobeho a Lamara Odoma a já měl nyní hodně prostoru," pochvaloval si Butler.

Po dvou a půl letech se dočkali hráči Seattlu výhry nad San Antoniem. SuperSonics uspokojili fanoušky vítězstvím 113:94, k němuž přispěl největší měrou autor 27 bodů Rashard Lewis.

Toronto - Portland 101:97
Nejvíc bodů: Carter 25 - Randolph 33.
Nejvíc doskoků: Marshall 9 - Randolph 15.
Nejvíc asistencí: Alston 8 - Anderson, Randolph, Stoudamire 4.
Seattle - San Antonio 113:94
Nejvíc bodů: Lewis 27 - Ginobili, Parker 21.
Nejvíc doskoků: Fortson 13 - Duncan 10.
Nejvíc asistencí: Ridnour 6 - Parker 6.
Los Angeles Lakers - Atlanta 106:90
Nejvíc bodů: Bryant 24 - Harrington 22.
Nejvíc doskoků: Odom 11 - Smith 6.
Nejvíc asistencí: Bryant 6 - Diaw 6.

Reklama

Související témata: