Hlavní obsah

Házenkáři Dukly podlehli i Jičínu a znovu o gól

Praha

Házenkáři Dukly Praha prohráli i druhý zápas v novém ročníku extraligy a opět rozdílem jednoho gólu. V prvním domácím utkání dnes úřadující vicemistr podlehl 22:23 Jičínu, který stejně jako před týdnem Hranice porazil favorita gólem v samém závěru zápasu. Rozhodující branku vstřelil Zeman devět sekund před koncem.

Foto: VFL Gummersbach

Ilustrační foto

Článek

Po vyrovnaném prvním poločase (11:11) vyšel Jičínu lépe vstup do druhé půle a vypracoval si až pětigólový náskok (19:14). Pražané ale postupně manko umazávali a v končící 27. minutě jejich nejlepší střelec Kotrč vyrovnal na 22:22. Dukle pomohl zlikvidovat ztrátu i gólman Petržala, jenž zneškodnil hráčům Jičína tři sedmimetrové hody.

Pátý tým uplynulé sezony mohl nakonec slavit cennou výhru díky Zemanově trefě, po které Dukle nevyšel pokus o bleskový protiútok ani následná Konšelova střela ze 14 metrů. Po předchozí domácí remíze s Brnem tak svěřenci Aleše Babáka vybojovali první výhru, favorizovaná Dukla je bez bodu.

Extraliga házenkářů - 2. kolo:
Dukla Praha - Jičín 22:23 (11:11)
Nejvíce branek: Kotrč 7/3, Konšel 4, Sviták 3 - Vocásek 7, Král 6, Babák 4/1, Zeman 4. Rozhodčí: Hanák, Novák. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/1. Vyloučení: 3:2. Diváci: 150.

Reklama