Hlavní obsah

VIDEO: Francií zmítá sázkařský skandál! Házenkáře z Montpellier zadržela policie přímo na hřišti

Paříž

Aféra kolem sázení na ve Francii tolik oblíbenou házenou nabírá na obrátkách. Osm hráčů suveréna ligy z Montpellier, mezi nimi i hvězdu celku Nikolu Karabatice, zadrželi policisté v neděli kvůli výslechu hned po zápase na hřišti Paris St. Germain.

Ve Francii zadrželi házenkáře týmu MontpellierVideo: Reuters

 
Článek

Házenkáři vítěze Ligy mistrů z roku 2003 jsou podezřelí, že si prostřednictvím svých příbuzných vsadili v květnu na svou porážku doma s týmem Cesson-Sévigné (28:31). Za vsazených 5 tisíc eur (asi 125 tisíc korun) mohli inkasovat 200 tisíc eur (zhruba 5 miliónů Kč).

Někteří házenkáři Montpellier podle právníka největší hvězdy Karabatice skutečně sázeli. Že by však hráči francouzského mistra podváděli s výsledky vlastních zápasů, to striktně popírají. "Hráči sice sázeli, ale nepodváděli. Sázení je po sportovní stránce provinění proti pravidlům, ne však trestný čin," tlumočil stanovisko Karabatice a jeho bratra Luky jejich právník Eric Dupond-Moretti pro francouzský rozhlas RTL.

"Hráči odmítají, že by zápas ovlivnili. Nejsou to podvodníci, zápas nebyl zmanipulován. Teď je na státním zastupitelství, aby prokázal, zda byly výsledky ovlivněny," dodal právník. Za korupci a podvod nicméně házenkářům hrozí až pět let vězení a pokuta 75.000 eur.

Karabatic, dvojnásobný olympijský vítěz, mistr světa a francouzský Sportovec roku z loňska, i další čtyři opory ve zmíněném duelu proti Cessonu nenastoupili. Karabatic oficiálně kvůli zranění.

Trenér úspěšného mužstva Patrice Canayer je nyní v šoku. "Prožíváme nesmírně těžké období. A další týdny budou ještě horší. Bojím se každého dne a hodiny, které nás čekají," přiznal kouč Montpellier.

Reklama

Související témata: