Hlavní obsah

Volejbalistky v případě postupu na ME narazí na srbské obhájkyně

Curych

Pokud české volejbalistky uspějí v květnové baráži s Rumunskem, utkají se příští rok na mistrovství Evropy ve skupině D s obhájcem titulu Srbskem, Polskem a Bulharskem. Rozhodl o tom dnešní los v Curychu. Šampionát se uskuteční od 6. do 14. září v Německu a Švýcarsku, skupinu D bude hostit německý Schwerin.

Foto: Sport.cz

České volejbalistky v případě postupu narazí na Srbsko.

Článek

V případě postupu by reprezentantky vstoupily do závěrečného turnaje 6. září utkáním proti Polsku. S ním hrál český tým ve skupině i na loňském mistrovství Evropy a podlehl 0:3. Polský výběr nakonec obsadil páté místo, Češky skončily osmé.

Los mistrovství Evropy volejbalistek 2013 v Německu a ve Švýcarsku:
Skupina A: Německo, Turecko, Španělsko, Nizozemsko.
Skupina B: Švýcarsko, Itálie, Belgie, Ukrajina/Francie.
Skupina C: Rusko, Ázerbájdžán, Chorvatsko, Bělorusko/Slovensko.
Skupina D: Polsko, Srbsko, Bulharsko, ČR/Rumunsko.

Premiérový evropský titul vybojovaly Srbky, které by byly 7. září druhým soupeřem svěřenkyň italského trenéra Carla Parisiho. Se Srbkami hrály české volejbalistky naposledy na ME v roce 2009 a podlehly ve skupině ve třech setech.

Nejčerstvější zkušenosti mají s Bulharskem, s kterým se utkaly dvakrát právě v kvalifikaci mistrovství Evropy a na turnajích ve Varně i maďarském Budaörsu prohrály shodně 2:3.

Vítězové základních skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, o zbylá čtyři místa se utkají týmy z druhých a třetích míst. Vedle Schwerinu se zápasy budou hrát také v Halle, Drážďanech a Berlíně, ve Švýcarsku bude dějištěm Curych.

Reklama