Hlavní obsah

Nymburk v Lize FIBA šokoval šampióna z Kazaně

Husarský kousek se povedl basketbalistům Nymburka. Úřadující český mistr v dnešním utkání Ligy FIBA vyhrál na půdě loňského šampiona soutěže z Kazaně 84:82 a navázal tak na úvodní vítězství z domácí palubovky proti CSKA Sofie. Středočeši jsou v základní skupině A jediným týmem, který zatím nepoznal hořkost porážky a figurují zatím na třetí pozici.

Článek

Svěřenci trenéra Michala Ježdíka v Kazani drželi vedení od samého začátku utkání, po první čtvrtině měli pětibodový náskok a ve druhém dějství šli až do desetibodového trháku. Vysoce favorizovaný domácí tým se v útoku trápil a přes výborně pracující obranu Nymburka se jen stěží prosazoval.

Nymburk, který se dnes musel obejít bez reprezentačního křídelního hráče Ladislava Sokolovského, za výhrou nakročil ve třetí čtvrtině: k dobrému výkonu v defenzivě přidal i vysokou úspěšnost střelby a po 27 minutách vedl už o 17 bodů.

Slabší chvilku si Středočeši vybrali až v samém závěru. V něm třetí tým ruské ligy vystupňoval tlak a ze svého manka začal postupně ubírat. V závěru drama vrcholilo, ale Nymburk už těsný dvoubodový náskok v závěru uhájil.

"Jsme šťastní, tohle je strašně cenné vítězství," liboval si trenér Ježdík. "V první půli jsme hráli skvěle v obraně, ale v závěru to už bylo horší a vítězství jsme uhájili se štěstím," doplnil.

Naopak domácí kouč Stanislav Jeremin jen těžko skrýval rozčilení a zklamání. "Naši hráči by si měli uvědomit, jak dobře jsou placení. Takové zápasy zkrátka musí vyhrávat. Ale narazili jsme na velmi silný tým a ten potrestal množství chyb, které jsme dělali hlavně v úvodu," řekl.

Kazaň - Nymburk 82:84 (18:23, 38:43, 60:74)
Body: Wiliams a Kambala po 20, Clark 19, Miloserdov 11 - Whitfield 18, Mujagič 17, Zídek 14, Hess a Nečas po 12, Votroubek 6, Trnka 5. Rozhodčí: Tobi (Est.), Sharro (Švéd.), Lucis (Lot.) Fauly: 17:26. TH: 18/28 - 7/13. Trojky: 4:13. Diváci: 4000.

Reklama