Hlavní obsah

Baseballisté San Franciska zase senzačně otočili sérii a postoupili do finále MLB

San Francisco

Baseballisty San Franciska už fanoušci odepisovali. V sérii o titul v Národní lize prohrávali se St. Louis Cardinals už 1:3 a byli na ručník. Další tři zápasy ale vyhráli, ten poslední v pondělí dokonce 9:0, a o titul zámořské ligy se poperou s Detroitem Tigers.

Foto: Reuters

Marco Scutaro s pohárem pro vítěze Národní ligy.

Článek

Hráči Giants, králové MLB z roku 2010, letos nejprve vyřadili Cincinnati Reds, i když už prohrávali 0:2, ale třemi výhrami v řadě se zachránili. Nyní San Francisko dokázalo podobný obrat i proti obhájcům titulu ze St. Louis.

Nechtěli mít po sezóně

"Jsou houževnatí, hrají srdcem a v obou případech ještě nechtěli mít po sezóně. Větší odhodlanost jsem u týmu neviděl," řekl kouč Giants Bruce Bochy.

V sérii s Cardinals dokázali Giants od stavu 1:3 zpevnit obranu, o což se zasloužila trojice nadhazovačů Barry Zito, Ryan Vogelsong a naposledy Matt Cain, a zazářit v útoku. Následující tři zápasy ovládli dohromady poměrem 20:1.

Hrdinou byl Scutaro

Postupový aut udělal v dešti symbolicky polař San Franciska Marco Scutaro, nejužitečnější hráč série. "Děkuji San Francisku, že mi dalo šanci. Tohle je neskutečně nádherné, ale doufám, že tahle jízda ještě nekončí," řekl hrdina utkání.

Světová série MLB na čtyři vítězné zápasy začne ve středu v San Francisku a Giants přivítají Tigers, kteří v Americké lize vyřadili New York Yankees.

Play off baseballové MLB: Národní liga - finále, 7. zápas:
San Francisco - St. Louis 9:0
(konečný stav série 4:3)

Reklama