Hlavní obsah

Nowitzki zastavil Miami

PRAHA

V zámořské basketbalové NBA už není jediný celek bez porážky. Poslední mohykán, Miami Heat, padl v souboji s Dallasem Mavericks. Miami nebylo nic platných ani 22 bodů nové posily Shaquilla O'Nealla. Toho zastínila německá hvězda Mavs Dirk Nowitzki, která k výhře svého celku 113:93 přispěla jednačtyřiceti body.

Článek

Po deseti dnech nové sezóny tak už v NBA není jediný tým, který by neokusil hořkost porážky. Dallas se díky výhře vyšvihl do čela celkového hodnocení soutěže, s průměrem 103,8 bodu na zápas je navíc společně se Seattlem nejlépe střílejícím celkem.

Duel Miami s Dallasem byl nejen soubojem dvou nejúspěšnějších celků soutěže, ale také jejích největších hvězd. Miami získalo před sezónou hvězdného Shaquilla O'Neilla a s kolosem pod košem válcovalo v úvodu své protivníky. Stopku jim vystavil Dallas, který se mohl spolehnout na německého křídelníka Dirka Nowitzkiho. Ten ziskem 41 bodů zůstal jen dva bodíky za svým maximem v soutěži. Výborný výkon podpořil 10 doskoky a 4 nahrávkami. O'Neill byl v dresu Heat nejlepším střelcem, nastřílel 22 bodů a překonal tak jako dvanáctý v historii NBA hranici 22 tisíc získaných bodů v kariéře.

Garnett byl blízko triple-double

Na domácí půdě nebyl úspěšný ani Houston, který podlehl Minnesotě 91:96. Lví podíl na vítězství Timberwolves měla dvojice Kevin Garnett - Eddie Griffin. Garnett nastřílel 20 bodů, přidal 17 doskoků a chyběla mu jediná nahrávka k překonání ceněného triple-double. Grifin zase úspěšným tříbodovým pokusem zařídil v závěru utkání vedení svého celku 94:91, které smečí osm sekund před koncem završil Garnett.

V posledním čtvrtečním zápase přehrál Denver Detroit 117:109. Výhru Nuggets režíroval Carmelo Anthony s 34 body a pomohl tak svým barvám přerušit nepříjemnou sérii tří proher v řadě. V celku Detroitu byl nejúspěšnějším střelcem Richard hamilton, v klíčových okamžicích v závěrečné minutě ale dvakrát minul koš.

Miami - Dallas 93:113
Nejvíce bodů: O'Neill 22 - Nowitzki 41
Nejvíce doskoků: O'Neill 10 - Nowitzki 10
Nejvíce asistencí: Wade 5 - Nowitzki 4
Houston - Minnesota 91:96
Nejvíce bodů: Yao 25 - Garnett 20
Nejvíce doskoků: Taylor 6 - Garnett 17
Nejvíce asistencí: Jackson 7 - Garnett 9
Denver - Detroit 117:109.
Nejvíce bodů: Anthony 35 - Hamilton 25
Nejvíce doskoků: Anthony 7 - McDyess 6
Nejvíce asistencí: Miller 6 - Wallace 5

Reklama