Hlavní obsah

Sopoty - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v Sopotech

Sopoty

Volejbalistky Prostějova prohrály v druhém kole Ligy mistryň v Sopotech hladce 0:3 po setech 24:26, 17:25 a 16:25. V tabulce skupiny B jsou Hanačky bez výhry a získaného setu na posledním čtvrtém místě.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Trenér Prostějova Miroslav Čada (vpravo) dává pokyny hráčkám.

Článek

Vyrovnanou partii udržely svěřenkyně trenéra Miroslava Čady pouze v úvodním dějství, kdy nevyužily setbol. V dalších dvou sadách už diktovaly tempo důraznější hráčky polského klubu.

Do zápasu vstoupily prostějovské volejbalistky bojácně a s viditelným respektem ze soupeřek. Vázla jim kombinace a chybovaly v obraně. "V těchto chvílích jsme jen přehazovali míče přes síť. Chyběla nám útočná odvaha a agresivita," poznamenal Čada.

Prostějovský výkon se postupně zlepšil. K obratu napomohla Kossányiová, která tvrdým podáním získala čtyři body a vrátila hostující celek do hry. V útoku se nejčastěji prosazovaly Veliká a Gomesová. Výsledkem byl slibný tříbodový náskok (21:18), který ale po nepřesnostech v zakládání útoku volejbalistky Agelu stejně rychle ztratily.

Při závěrečných třech míčích vzala režii do svých rukou nejlepší hráčka Sopot Rourkeová. Australanka nejdříve důrazným útokem odvrátila setbol a při svém podání zakončila sadu esem.

Nevydařený závěr setu se podepsal na dalším průběhu zápasu. Volejbalistky Sopot se dostaly do psychické pohody, jejich pestré akce nejčastěji zakončovaly Rourkeová a Brazilka Coimbraová. Hráčky Prostějova se naopak postupně vytrácely.

Souhra nahrávačky Vincourové se smečařkami hodně skřípala, obraně na síti chyběla přesnost. Trenér Čada se ještě pokusil o zvrat změnami v sestavě, ale rozjetý domácí tým už nezastavil.

"Jediná naše šance na úspěch byla v prvním setu. Potom se už soupeřky zlepšily jak v útoku, tak i na bloku. Nedokázali jsme je zastavit. Také proto, že jsme měli v naší hře velké množství chyb a neubránili jsme hlavně nebezpečnou smečařku Rourkeovou," řekl ČTK Čada.

Volejbalová Liga mistryň, 2. kolo skupiny B:
Trefl Sopoty - Agel Prostějov 3:0 (24, 17, 16)
Rozhodčí: Miklošičová (Slovin.), Christensen (Dán.). Čas: 74 min.
Sopoty: Belciková, Kaczorowská 5, Pykoszová 4, Rourkeová 17, Coimbraová 11, Šeluchinová 8, libero Zeniková - Podolecová 5, Wilková 2, Cabreraová 1. Trenér: Matlak.
Prostějov: Kossányiová 6, Žarkovová 6, Veliká 7, Gomesová 13, Goncalves De Assisová 4, Vincourová 2, libero Chlumská - Miletičová 3, Jelínková, Hippeová 5, Hrončeková 1. Trenér: Čada.
1.Baku1103:075:573
2.Villa Cortese1103:197:883
3.Sopoty2114:3164:1543
4.Prostějov2020:6114:1510

Reklama

Související témata: