Hlavní obsah

San Antonio - Oklahoma City 86:84Basketbalisty San Antonia zachránil Parker vteřinu před sirénou

Aktualizováno

Vteřinu před závěrečnou sirénou zachránil nejlepší hráč na palubovce Tony Parker výhru basketbalistům San Antonia nad Oklahomou 86:84. Další zápas NBA mezi New Yorkem Knicks a Brooklynem Nets byl odložen kvůli hurikánu Sandy na 26. listopad.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Tony Parker (vlevo) střílí koš v poslední vteřině zápasu.

Článek

San Antonio mělo po většinu zápasu mírný náskok, nicméně v závěrečné čtvrtině se o vedení týmy přetahovaly. V poslední minutě vedli Thunder o tři body, jenže konec zápasu patřil Parkerovi. Francouzský rozehrávač nejprve vyrovnal 30 sekund před sirénou svou jedinou trojkou v zápase. Oklahoma při posledním útoku ztratila míč, a tak si domácí Spurs vzali oddechový čas. Po rozehrání míč doputoval k Parkerovi, který proměnil dalekou střelu za dva body současně se závěrečným klaksonem.

"Musel jsem se střelou spěchat, on se ke mně blížil strašně rychle," řekl Parker k rozhodující střele, při níž proti němu běžel nejlepší blokující hráč minulé sezóny Serge Ibaka.

Parker v utkání zaznamenal celkem 14 bodů a 11 asistencí, jeho spoluhráč Tim Duncan se dostal na 20 bodů. Oklahomu vedl Kevin Durant s 23 body a se stal po LeBronu Jamesovi druhým nejmladším hráčem, který v NBA překonal hranici 10.000 bodů. Kevin Martin, jenž přišel z Houstonu jakou součást výměny za Jamese Hardena, se v dresu Thunder uvedl patnácti body.

Výsledky NBA:
San Antonio - Oklahoma City 86:84

Reklama

Související témata: