Hlavní obsah

L.A. Lakers - L.A. Clippers 95:105Prohře Lakers nezabránil ani skvělý výkon Bryanta

Aktualizováno

Ani skvělý výkon Kobeho Bryanta, zaznamenal čtyřicet bodů, nepomohl basketbalistům Los Angeles k výhře nad městským rivalem Clippers. Lakers prohráli 95:105 a utrpěli už třetí porážku v nové sezóně NBA. Tým plný hvězd tak zažívá nejhorší vstup do ročníku po 34 letech.

Foto: Steve Diapola, Reuters

Nejlepším hráčem Lakers byl zase Kobe Bryant.

Článek

Lakers po příchodu posil Dwighta Howarda či Stevea Nashe byli pasováni do role ligového favorita, nyní jim už ale příliš nenahrávají statistiky. Pouze jednou v historii dokázal vyhrát NBA tým, který neuspěl v prvních třech zápasech sezóny - v roce 1991 se to podařilo Chicagu Bulls kolem Michaela Jordana.

Na druhé výhře Clippers v sezóně se nejvíc bodově podílel Jamal Crawford z pozice náhradníka (21), rozehrávač Chris Paul přidal 18 bodů a 15 asistencí.

V New Yorku potěšili domácí Knicks místní publikum, které se stále vzpamatovává z řádění bouře Sandy, překvapivě hladkou výhrou 104:84 nad mistrovským Miami. Carmelo Anthony k tomu pomohl 30 body a deseti doskoky.

Knicks se dočkali premiérového utkání v sezóně, poté co byl kvůli přírodnímu živlu odložen čtvrteční duel s Brooklynem. A oba páteční soupeři by se nebránili tomu, kdyby se nehrál ani tento zápas, vůbec první sportovní akce ve zpustošeném městě. Zvlášť když se při rozcvičování roznesla novina, že město zrušilo nedělní maratón.

"Prostě si myslím, že tady jsou teď důležitější věci než my, co tu hrajeme basketbal," vyslovil se ještě před zápasem pro jeho zrušení například rozehrávač Miami Dwyane Wade a oznámil, že svůj příjem za odehraný zápas věnuje na obnovu města. Hvězda večera Anthony vyjádřil Newyorčanům podporu a poděkoval, že přišli fandit. "Předvedli jsme dnes večer dobrou show, to bylo to nejmenší, co jsme (pro New York) mohli udělat," řekl do mikrofonu.

Hvězdou Harden z Houstonu

Střeleckou hvězdou pátečního programu NBA byl James Harden z Houstonu, který k výhře 109:102 nad Atlantou přispěl 45 body. Po letním příchodu z Oklahomy má třiadvacetiletý rozehrávač či křídelní hráč po dvou soutěžních zápasech v dresu Rockets průměr 41 bodů na utkání. Druhý novic v týmu a objev minulé sezony Jeremy Lin se blýskl 21 body a 10 doskoky.

Výsledky NBA:
Atlanta - Houston 102:109
Boston - Milwaukee 88:99
Charlotte - Indiana 90:89
Cleveland - Chicago 86:115
Golden State - Memphis 94:104
LA Lakers - LA Clippers 95:105
Minnesota - Sacramento 92:80
New Orleans - Utah 88:86
New York - Miami 104:84
Oklahoma City - Portland 106:92
Orlando - Denver 102:89
Phoenix - Detroit 92:89.

Reklama