Hlavní obsah

Basketbalistky VŠ Praha vyhrály v Eurocupu ve Francii nad Landes

Basketbalistky VŠ Praha získaly své premiérové vítězství v Evropském poháru. Po úvodních dvou porážkách dnes uspěly na palubovce francouzského celku Basket Landes 71:69, když dokázaly v koncovce otočit utkání, ve kterém neustále prohrávaly. Francouzkám k výhře nepomohlo ani 13 bodů české pivotky Kamily Štěpánové.

Článek

Vysokoškolačky přitom do utkání vstoupily levou nohou a první čtvrtinu prohrály o 12 bodů. Pak však spustily stíhací jízdu a dvanáct minut před koncem už byly na dostřel jediného bodu. Jenže Francouzky znovu odskočily na desetibodový rozdíl a vypadalo to, že Pražanky znovu odejdou s prázdnou.

Týmu trenéra Petra Tremla však vyšla skvěle koncovka. Ještě dvě minuty před koncem vedlo Landes o šest bodů, jenže pak už žádný další nepřidalo. Hráčky VŠ se tak osmnáct vteřin před koncem poprvé v utkání dostaly do vedení a závěrečný pokus domácích o zvrat už ubránily.

Hlavní zásluhu na výhře měla dvojice Petra Reisingerová a Marshae Dotsonová, které daly shodně 23 bodů a byly klíčovými postavami dramatické koncovky. Aliaksandra Tarasavová přidala 13 bodů a devět asistencí.

3. kolo Evropského poháru basketbalistek:
Skupina G:
Basket Landes - VŠ Praha 69:71 (23:11, 40:36, 53:52)
Nejvíce bodů: Štěpánová 13, Guzmanová, Ayayiová a Humpreyová po 12 - Reisingerová a Dotsonová po 23, Tarasavová 13. Fauly: 18:18. Trestné hody: 22/14 - 16/12. Trojky: 1:3.
Dynamo Moskva - Partizan Bělehrad 70:65 (34:38).

Reklama