Hlavní obsah

Veselý nedokázal zabránit další prohře Washingtonu. Wizards se tak potápí ke dnu tabulky

Aktualizováno

Basketbalistům Washingtonu se v nové sezóně NBA dál nedaří. Tým českého hráče Jana Veselého neuspěl ani ve čtvrtém utkání, v němž podlehl doma Milwaukee 91:101. Veselý přispěl k bodovému účtu svého týmu čtyřmi body. Na palubovce strávil necelých jedenáct minut, což je zatím nejkratší čas ze všech odehraných utkání. Lize dál vládne New York Knicks.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Ondřej Veselý (vpravo) v dresu Washingtonu Wizards zabraňuje Larrymu Sandersovi z Milwaukee ve skórování.

Článek

Veselý na konci třetí čtvrtiny vyrovnal na 72:72, pak ale hosté nasázeli 13 bodů v řadě. V poslední čtvrtině už se Washington přiblížil soupeři maximálně na rozdíl pěti bodů. Wizards jsou v letošním ročníku NBA stále bez vítězství a spadli na předposlední místo východní konference.

Nejlepší utkání v dosavadní krátké kariéře v NBA odehrál nováček Bradley Beal, jenž nastřílel 22 bodů, k úspěchu Wizards to ale nevedlo. Bealovi hrozí, že po drobné šarvátce s Brandonem Jenningsem, po níž byli v poslední minutě oba vyloučeni, přijde o další zápas.

Na první výhru v sezóně čeká také Detroit

Nulu na kontě vítězství má vedle Washingtonu také Detroit, který má za sebou už šest porážek. V pátek prohrál v Oklahomě 94:105. K vítězství Thunder přispěl nejlepším střeleckým výkonem v kariéře Serge Ibaka, jenž dal 25 bodů, stejně jako Kevin Durant, který navíc připojil 13 doskoků.

Stoprocentně úspěšnou bilanci si dál drží jako jediný tým v lize New York Knicks, kteří zdolali Dallas 104:94. Ke čtvrtému vítězství v sezóně je dovedli hlavně autor 31 bodů Carmelo Anthony a náhradník J.R. Smith, jenž dal 22 bodů. Čtyřmi výhrami vstoupili Knicks do soutěže poprvé po 19 letech. Dallas, kterému chyběli zranění Dirk Nowitzki a Shawn Marion, utrpěl teprve čtvrtou porážku v posledních 22 vzájemných soubojích.

Lakers prospěl odchod trenéra Browna

Los Angeles Lakers po pátečním odvolání kouče Mika Browna vzápětí zdolali Golden State 101:77 a připsali si druhou výhru v šestém utkání. K úspěchu je dovedl z pozice dočasného trenéra dosavadní asistent Bernie Bickerstaff. Fanoušci v hale Staples Center se dožadovali návratu oblíbeného Phila Jacksona, který s klubem získal pět mistrovských titulů. Pod vítězství Lakers se podepsal 27 body Kobe Bryant, Pau Gasol zaznamenal 14 bodů a 16 doskoků.

Přestože Phoenix prohrával doma s Clevelandem v úvodu druhé čtvrtiny už o 26 bodů, nakonec zvítězil 107:105.

Washington je po čtyřech porážkách na předposledním místě východní konference zámořské basketbalové ligy.

NBA
Washington - Milwaukee 91:101 (za domácí Veselý 4 body)
Atlanta - Miami 89:95
Boston - Philadelphia 100:106
Denver - Utah 104:84
LA Lakers - Golden State 101:77
Memphis - Houston 93:85
Minnesota - Indiana 96:94
New Orleans - Charlotte 107:99
New York - Dallas 104:94
Oklahoma City - Detroit 105:94
Orlando - Brooklyn 68:107
Phoenix - Cleveland 107:105
Sacramento - San Antonio 86:97.

Reklama

Související témata: