Hlavní obsah

Mostecké házenkářky jsou po vítězství nad Kaunasem blízko postupu

Kaunas

Házenkářky Mostu vstoupily do Vyzývacího poháru vítězně. Na palubovce Žalgirisu Kaunas dnes v prvním utkání 3. kola vyhrály 29:25 a mají blízko k postupu, který mohou zpečetit za týden na domácí palubovce.

Foto: www.dhk-banikmost.cz

Házenkářky DHK Baník Most

Článek

V úvodu zápasu se oba celky zastřelovaly a za deset minut hry padly jen tři branky. Až do přestávky se pak střídaly v těsném vedení, v poločase byl ale o dva góly vpředu litevský tým (13:11).

Ve druhém poločase domácí nováček soutěže vedl už 22:18, ale posledních deset minut zápasu patřilo lídrovi interligy. Závěrečný úsek utkání ovládl Most 7:1 a vytvořil si ideální pozici do odvety.

„Zápas byl velmi vyrovnaný, od začátku dominovaly obrany. Nedokázali jsme se ale dostat do tempa a praktikovat naši hru, kterou předvádíme v interlize," řekl trenér Dušan Poloz.

„Za stavu 22:18 jsme se dostali do krizové situace. Ale koncentrovaným výkonem a vynikající prací v obraně jsme se s návratem Mullnerové do brány a s přispěním jejích zákroků dostali do několika trháků a zápas jsme rozhodli v náš prospěch," dodal.

Reklama