Hlavní obsah

Basketbalistky USK chtějí první výhru, Brno jede na Spartak

Praha/Brno

Basketbalistky USK Praha budou po úvodních třech porážkách v Evropské lize usilovat ve středu o premiérový úspěch v nové sezoně. Představí se na hřišti chorvatského nováčka v soutěži Nového Záhřebu, kde zahájí šňůru čtyř zápasů na palubovkách soupeřů. Druhý český zástupce v eurolize IMOS Brno se už výhry dočkal v minulém kole doma s Wislou Krakov, a tak na palubovku Spartaku Moskva odcestoval v klidu s cílem domácí favoritky potrápit.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

České mistryně vstoupily do euroligové sezony třemi porážkami, nyní je navíc čeká série čtyř venkovních zápasů, Pražanky však věří, že si domů přivezou nějaká vítězství. A rády by začaly už v Záhřebu.

"Poslední zápas s Jekatěrinburgem byl z naší strany dobrý, jen nám nevyšla jedna čtvrtina. Myslím si však, že tento zápas může hráčkám dodat sebevědomí, aby duel v Záhřebu zvládly," uvedla trenérka Natália Hejková, která před osmi dny nahradila odvolaného Ivana Beneše.

Ani porážka není tragédií

Ani případná porážka v Záhřebu by však podle Hejkové nebyla tragédií. "Já se momentálně starám hlavně o to, aby neupadla sebedůvěra týmu, protože ať už se stane cokoliv, pořád musíme myslet na to, že na závěr základní skupiny budeme hrát čtyři zápasy doma. Tam se bude rozhodovat. Každopádně se ale budeme snažit v zápasech venku něco uhrát, aby to potom bylo jednodušší," dodala.

Pražanky ale ve středu nečeká nic jednoduchého. Novi Záhřeb je složen z chorvatských reprezentantek v čele se Sandrou Madirovou či Mateou Vrdoljakovou, jejichž zásluhou tým v minulém kole uhrál jen těsnou porážku 77:83 v Jekatěrinburgu. "O Mandirové je všeobecně známé, že umí hrát velmi dobrý basketbal. Z dalších hráček bych ještě vyzvedla obě Američanky Vanderslootovou a Williamsovou," konstatovala Hejková.

"Když jim umožníme dobře začít, bude těžké s nimi soupeřit, ale když budeme na začátku dobře bránit, tak bychom mohly dostat jejich sebevědomí dolů," naznačila Hejková klíč k úspěchu.

Brněnské basketbalistky v minulém kole výhrou nad Wislou Krakov ukončily sérii jedenácti zápasů v Evropské lize bez vítězství. V Moskvě si ale v duelu s vedoucím týmem skupiny A Spartakem ambice na úspěch nedělají.

"Jednoznačným favoritem je soupeř, který vyhrál všechna tři utkání. Sice podle názvu hrajeme proti Spartaku Moskva, ale ruských hráček už v týmu zůstalo minimum," řekl ČTK před odletem do Moskvy kouč Jan Bobrovský.

Tahounem ruského celku je Američanka Dupreeová s průměrem 18,7 bodu na utkání, její krajanka Augustusová se drží na 11 bodech, oporami jsou i pivotky Yacoubouová a Vieruová. "Mnoho slabin jsme při rozboru zápasů Spartaku nenašli. Soupeř je hodně nebezpečný v útoku, v prvních třech kolech nastřílel z celé Evropské ligy nejvíce bodů. Uspět můžeme jedině bojovným výkonem," řekl Bobrovský.

V minulém kole už zasáhla poprvé po doléčení zranění do hry i uzdravená reprezentantka Romana Hejdová. "Máme zatím hodně úzký kádr. Proto je každá uzdravená hráčka velkým přínosem," dodal Bobrovský.

Zápas v Moskvě začne v 15:00 SEČ, v Chorvatsku je rozskok naplánován na 18:00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články