Hlavní obsah

Č. Budějovice - Novosibirsk 0:3Jihočeši podlehli v Lize mistrů favorizovanému Novosibirsku

České Budějovice

Volejbalistům Českých Budějovic se nepodařilo v domácím zápase Ligy mistrů obrat favorita Lokomotiv Novosibirsk o body. Ve třetím kole elitní soutěže ve vyprodané hale podlehli 0:3 a zůstali na třetím místě skupiny B. Ruský celek je s plným bodovým ziskem v čele tabulky.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Jihostroje České Budějovice Jan Svoboda (uprostřed). Jeho svěřenci podlehli Lokomotivu Novosibirsk hladce 0:3.

Článek

Novosibirsk na jihu Čech potvrdil velké volejbalové kvality. V útoku hrál prim švédský univerzál Nilsson, s jehož obranou si domácí tým nevěděl rady. Naopak Jihostroj musel hledat mezery ve vysoké obranné hrázi na síti. Snažil se je nacházet i zkušený smečař Pláteník, byť nad jeho startem dlouho visel otazník kvůli zablokovaným zádům.

"Potvrdili, že ruská liga je nejlepší na světě, kde je osm špičkových mančaftů, což jinde není. Kluky musím pochválit, podali bojovný výkon na hranici rizika, ale nestačilo to," řekl trenér Jan Svoboda České televizi.

Lokomotiv, vedený na nahrávce ruským olympijským vítězem z Londýna Buťkem, si vždy hned po prvních výměnách vytvořil uklidňující náskok a v celém zápase ani jednou nepustil domácí tým do vedení. V koncovce první sady se ještě Jihostroj po skvělém zákroku libera Juračky přiblížil na 20:22 a dostal diváky do varu, jenže více mu soupeř nedovolil.

Ve druhém setu snahu domácích brzdil špatný příjem a kouč Jan Svoboda začal postupně střídat. Šanci dostali nahrávač Habr či blokař Sobotka. Loňský čtvrtfinalista Ligy mistrů a aktuálně druhý tým špičkové ruské soutěže v závěru duelu ještě musel odrážet nápor Jihostroje, o body se však připravit nenechal.

Českobudějovičtí hráči nenavázali na předchozí domácí úspěch proti černohorské Budvě, jenže dnes narazili na výrazně kvalitnějšího protivníka. Při páté sezóně v LM mají bilanci zápasů 2:25. Odvetnou část začne český mistr 20. listopadu na Sibiři.

Volejbalová Liga mistrů, 3. kolo skupiny B:
Jihostroj České Budějovice - Lokomotiv Novosibirsk 0:3 (-21, -17, -18)
Rozhodčí: Hranič (Chorv.), Sampaolo (It.). Čas: 81 min. Diváci: 2100 (vyprodáno).
Č. Budějovice: Pláteník, Sukuba, J. Novotný, Rojas, Mach, Zapletal, libero Juračka - Habr, Sobotka, Kriško, Fila. Trenér: Svoboda.
Berlín - Budva 3:1 (16, -20, 19, 13).
Tabulka:
1.Novosibirsk330009:1254:2159
2.Berlín320014:4266:2436
3.České Budějovice310023:6200:2173
4.Budva300031:9203:2480

Reklama

Související témata: